Sevilla je zainteresovana

Pojavilo se nekoliko novih klubova, ali sve je manje vremena za Miralema Pjanića i Barcelonu

E. Škorić

Neuspješno već nekoliko sedmica Barcelona i Miralem Pjanić pokušavaju da iznađu rješenje koje bi zadovoljilo obje strane.

Već na kraju prošle sezone Pjaniću je dato na znanje da se na njega više ne računa i da će klub uraditi sve da ga se riješi. Barcelona je odlučila otpisati Bosanca i pustiti ga da ide bez odštete, ali problem je uvijek bila previsoka plata koju Pjanić ima po ugovoru s Kataloncima.

Spominjao se njegov povratak u Italiju, zanimalo se nekoliko klubova ali prije svih Juventus, no nekoliko sati prije kraja prijelaznog roka postalo je jasno da Stara dama odustaje od posla.

Juventus i Barcelona nisu uspjeli pronaći dogovor oko plaćanja Miralemovih plata, pa je sve propalo, a nekoliko sati prije kraja transfer roka Pjanić nije ni na nebu, a ni na zemlji.

Španski mediji tvrde da se za igrača interesuje Sevilla, koju sjajno vodi Julen Lopetegui. Andalužani su spremni da posude bh. nogometaša, ali s nizom uslova.

Za početak, Sevilla nije spremna da plati više od 30 posto Pjanićevih plata, a također ne žele da plate odštetu za posudbu. U Barceloni nisu sretni takvim prijedlogom, ali nemaju puno ni vremena niti izbora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Postoje navodno interesi bivših timova Lyona i Metza za Pjanića, ali da ponovimo - sat otkucava, vremena je ostalo jako malo.

U slučaju da se ništa ne promijeni u narednih nekoliko sati, Mire će ostati u Barceloni najmanje do zime, a pitanje je hočće li mu trener Ronald Koeman dati imalo minuta ili će s tribina pratiti mečeve.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.