Razmjena sa Sevillom?

Barca krenula u posljednji pokušaj da se riješi Pjanića

Edmir Škorić

Dok čekamo da se širom Evrope okonča ljetni prijelazni rok, u Barceloni i dalje rade sve kako bi se riješili Miralema Pjanića.

Nakon što je postalo poznato da je Juventus odustao od svog nekadašnjeg veznjaka, Pjanić se našao u nezavidnoj poziciji, baš kao i Barcelona. Pjanić je otpisan na Camp Nouu i zadnje što žele i on i klub je da ostane do kraja sezone u timu.

U međuvremenu Barcelona traži napadača, pa će pokušati sa Sevillom napraviti dogovor o razmjeni igrača.

Nizozemski napadač Luuk de Jong ima još dvije godine ugovora sa Sevillom. Iako je ostavio solidan trag u Sevilli, u Barceloni su zainteresovani da ga dovedu, a u posao bi mogao biti uključen naš reprezentativac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je spremna Sevilli ponuditi Pjanića za De Jonga, budući da su Andalužani pokazali interes za veznjakom koji je prošlog ljeta u trampi doveden iz Juventusa.

Pjanić je trenutno u Strasbourgu i sa bh. reprezentacijom se sprema za sutrašnji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Francuske, ali bi do jutra trebao najzad saznati gdje će boraviti narednih mjeseci i čije boje će braniti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.