Barcelona u smiraj prelaznog roka pokušava dovesti Olma, u Dinamu broje eure
FOTO - EPA

Hoće li doći do transfera

Barcelona u smiraj prelaznog roka pokušava dovesti Olma, u Dinamu broje eure

A. Beganović

Barcelona u posljednjim satima prelaznog roka u svoje redove pokušava dovesti "odbjeglog sina" Danija Olma iz Leipziga.

Prema pisanju Mundo Deportiva, lista bliskog Barceloni, još jutros su iz katalonskog kluba krenuli u akciju. Navodno su ponudili Leipzigu 75 miliona eura, a sam fudbaler je pristao na ponudu prema kojoj bi sa Barcelonom potpisao petogodišnji ugovor.

Međutim, problem je što Barcelonu koči finansijski fair-play kojeg bi mogla ispoštovati ukoliko bi Griezmann prihvatio ponudu Atletico Madrida koju ima na svom stolu.

Alternativa je jednogodišnja posudba Olma, no njemački klub nije za tu opciju i spreman je realizovati transfer samo ukoliko bi novci odmah legli na njihov račun.

Dešavanja vezana za eventualni Olmov transfer u Barcelonu s mnogo pažnje prate i u zagrebačkom Dinamu jer bi u slučaju da dođe do istog na njihov račun legla ogromna svota novca.

Naime, Dinamo je prilikom prodaje Olma u Leipzig inkasirao 22 miliona eura, ali uz klauzulu prema kojoj zagrebačkom klubu pripada 20 posto od narednog transfera s tim da se pomenutih 22 miliona eura ne računa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Drugim riječima, od eventualnog transfera u Barcelone oduzela bi se 22 miliona eura i Dinamu bi pripalo 20 posto od 53 miliona eura, što je više od 10 miliona.

Podsjetimo, Olmo je Barcelonu napustio kada je imao 16 godina. U međuvremenu je kao igrač stasao u Dinamo, a po odlasku u Leipzig pokazao je sav svoj potencijal i postao je standardni španski reprezentativac.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Znaci Dinamu I’m de jos 15-tak miliona Eura……. Dinamo samo od Danijevih 2 transfers mogu kupiti cijelu nasu ligu zajedno sa savezom i skoro pa kompletnom infrastrukturom.
6 1
DeteVi
A šta je sa Pjanićem?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi