Foto - Manchester United

Portuglac dao intervju za klupsku stranicu

Cristiano Ronaldo priznao: Sir Alex je imao ključnu ulogu u mom povratku

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo se nakon 12 godina vratio u Manchester United.

Legendarni portugalski fudbaler potpisao je dvogodišnji ugovor sa Crvenim đavolima i klubu će se pridružiti nakon reprezentativne pauze.

Ronaldo je u prvom intervjuu za zvaničnu stranicu kluba istakao da jedva čeka da zaigra na Old Traffordu i otkrio je kako je Sir Alex Ferguson imao bitnu ulogu u njegovom povratku.

"Imam sjajnu povijest u ovom nevjerorvatnom klubu. Došao sam sa 18 godina i naravno da mi je drago što se vraćam u klub. Jedva čekam da krenem", rekao je Ronaldo i nastavio je:

"Svi znaju da je Sir Alex Ferguson bio glavni razlog mog dolaska sa 18 godina. Za mene je on fudbalski otac. Mnogo mi je pomogao, naučio me je brojne stvari i naravno da je imao veliku ulogu u mom povratku zbog odnosa kojeg imamo. Stalno smo u kontaktu. On je zaista sjajna osoba i glavni je razlog što sam ponovo tu".

Ronaldo je nakon tri godine napustio Juventus. Smatra da je odluku o odlasku iz Torina donio u pravom trenutku.

"Ovo je za mene novo poglavlje u životu. Vjerujem da je ovo najbolja moguća odluka. Sretan sam i zadovoljan. Želim pomoći Unitedu da ostvari velike rezultate i osvoji brojne trofeje".

Na klupi Uniteda je njegov nekadašnji saigrač Ole Gunnar Solskjaer. Sa njim Ronaldo ima odličan odnos.

"Razgovarali smo. Znate da smo skupa i igrali dvije ili tri godine i imamo dobar odnos. Sada je u drugačijoj ulozi. Razgovarat ćemo licem u lice čim stignem. Na sve sam spreman kako bismo skupa ostvarili ciljeve. Dat ću sve od sebe za golove, asistencije, pobjede. Navijači Uniteda su posebni i dat ću sve od sebe da ih usrećim".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cristiano je od 2003. do 2009. godine odigrao 292 utakmice za Manchester United i postigao je 118 golova.

Na Old Traffordu je osvojio devet trofeja, a među njima su ti trofeja Premier lige i Liga prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.