Spreman novi broj za Ronalda, debitovat će protiv Unitedovog starog rivala

Portugalac potpisao za United

Spreman novi broj za Ronalda, debitovat će protiv Unitedovog starog rivala

E. Škorić

Cristiano Ronaldo vratio se u Manchester United i danas je zvanično potvrđen transfer Portugalca.

Juventus i United službeno su danas finalizirali posao i Ronaldo je za 15 miliona eura stigao na Old Trafford, potpisavši ugovor sa nekadašnjim klubom do ljeta 2023. godine uz mogućnost produženja na još godinu.

Manchester Evening News javlja da je Manchester United zatražio od vodstva Premier lige da dobiju posebno odobrenje za promjenu broja Edinsona Cavanija. To bi omogućilo Ronaldu da vrati broj 7 koji je ranije nosio, a koji sada pripada Urugvajcu. U pravilima Premier lige piše da se igrač mora pojaviti s jednim brojem tokom sezone.

Posljednjih sedmica sličan slučaj pojavio se u francuskoj ligi nakon dolaska Lionela Messija.

Paris Saint-Germain zatražio je od čenih ljudi Ligue 1 odobrenje za dodjelu  dresa s brojem 30 (obično pripada samo golmanima) argentinskom nogometašu.

Odgovor lige bio je pozitivan, a Manchester United računa na sličan scenarij. Međutim, klub ima spremnu alternativu ako Premier liga ne pristane na promjenu broja. U ovom slučaju Cristiano Ronaldo dobit će dres s brojem 21.

Cristiano Ronaldo debitovat će za Manchester United odmah nakon reprezentativne pauze. Crveni vragovi igraju 11. septembra u 16:00 sati protiv Newcastle Uniteda, starog rivala.

Ronaldo je igrao u Unitedu od ljeta 2003. do ljeta 2009. godine kada je za 94 miliona eura prešao u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U tom periodu Ronaldo je za Manchester United odigrao 292 utakmice i uspio je postići 118 golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noname992
Manča ima lijep sastav sada.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi