FOTO - EPA

Optužen za silovanje četiri djevojke

Odbijen zahtjev za kauciju, Mendy ostaje u zatvoru

Adnan Beganović

Francuski fudbaler Benjamin Mendy optužen je za silovanje, a sud je danas odbacio zahtjev za kauciju tako da će ovaj fudbaler ostati u zatvoru.

Prije nekoliko dana Otok se "zatresao", a fudbaler Manchester Cityja je uhapšen zbog optužbi da je silovao četiri djevojke.

Danas je iza zatvroenih vrata održano i sudsko ročište, a sud je odbio kauciju što znači da će Mendy novo ročište zakazano za 10. septembar pred Kraljevskim sudom u Chesteru dočekati u zatvoru u Liverpoolu.

Podsjetimo, nakon hapšenja policija je izadala saopštenje u kojem je između ostalog navela:

Dobili smo dopuštenje za optužbu protiv čovjeka vezano za seksualno napastovanje i silovanje. Benjamin Mendy, star 27 godina, optužen je za četiri silovanja i jedno napastovanje. Radi se o trima žrtvama koje su ga optužile da su bile objekt njegovog napastovanja između oktobra prošle i augusta ove godine."

Policija još navodi kako je cijeli proces u toku, te da Mendy ima pravo na pošteno suđenje. Zamolili su da se detalji slučaja ne otkrivaju u javnosti kako bi se osiguralo da rezultati suđenja budu pravični.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iz Manchester Cityja su potvrdili kako su Mendyja zbog tih optužbi privremeno suspendovali, ali kako zbog procesa u trajanju ne mogu dalje komentarisati slučaj.

Francuz je u redove Cityja stigao u ljeto 2017. godine iz Monaca, a sa ovim timom je osvojio tri naslova prvaka Engleske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.