Topnici dotakli dno: Navijači Arsenala slavili kada je Manchester City poveo sa 4:0

Žele da Arteta napusti klub

Topnici dotakli dno: Navijači Arsenala slavili kada je Manchester City poveo sa 4:0

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas su doživjeli težak poraz u gostima protiv Manchester Cityja (5:0) u okviru trećeg kola engleskog Premiershipa.

Arsenal je očajno otvorio novu sezonu u engleskom prvenstvu jer je ovo već treći poraz za Topnike i još uvijek nemaju osvojen bod u novoj sezoni.

Topnici su danas gostovali na Etihadu kod Manchester Cityja gdje su doživjeli pravu katastrofu jer su Građani slavili na kraju sa 5:0.

Već nakon prvog poluvremena na semaforu je bilo 3:0, a gosti su igrali s igračem manje nakon što je Granit Xhaka dobio direktan crveni karton.

Pojedini navijači Arsenala su već tada počeli napuštati stadion jer su bili razočarani igrom svog tima. No, oni koji su ostali također nisu mogli da vjeruju šta se dešava njihovom klubu.

Mnogi od njih su još nakon poraza od Chelseaja u prošlom kolu tražili od čelnika kluba da uruče otkaz Mikelu Arteti, ali se to nije desilo.

Španski stručnjak je dobio podršku od kluba i ostao je trener, ali nakon današnje katastrofe upitno je da li će se to nastaviti, a posebno nakon poteza navijača londonskog kluba.

Naime, City je u 53. minuti utakmice uspio da povede sa 4:0 kada je pogodak postigao Rodri, a čak su i navijači Arsenala slavili ovaj gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oni su na taj način pokazali Arteti da nema više njihovu podršku i skandirali su da žele njegov ostanak. Neće biti iznenađenje ukoliko Španac već do kraja ovog dana dobije otkaz.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
@DR_GAZiJA za trenera Arsenala, neka prica ko sta hoce, ali ja tu ne vidim drugog rijesenja hehe
7 1
Ryder7
"Oni su na taj način pokazali Arteti da nema više njihovu podršku i skandirali su da žele njegov ostanak." Nema podršku, ali žele ostanak? Malo se dozovi, pa nam prenesi šta žele, šta ne žele..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi