Višak u Barceloni

Izgleda da je Pjanić pronašao spas u svjetskoj metropoli, igrao bi Ligu prvaka

Admin Čaušević

Iako ne igra i nema takmičarskih minuta u nogama to nije obeshrabrilo Miralema Pjanića da odigra fantastičan meč protiv prvaka svijeta. 

U susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Francuske Pjanić kao i ostatak veznog reda bili su odlični. Ravnopravno su se suprostavili zvučnim imenima i na kraju zasluženo osvojili bod. Okončano je 1:1.

Protekli period iza iskusnog veznjaka je bio poprično turbulentan. Čekao je na transfer u Juventus, to se na kraju nije desilo, dok Ronald Koeman praktično na njega ne računa u Barceloni.

Znam u kakvoj sam situaciji, takva je sudbina. Uvijek sam se borio u klubovima gdje sam igrao, tako je bilo u Metzu, Lyonu, a sada je neki možda teži period. Vjerujem u svoje kvalitete i vjerujem da svugdje mogu igrati. Nema predaje, ponašam se profesionalno i za mene je sve ovo san. Sanjao sam da ovo radim u svom životu“, kazao je popularni Mire za Nova BH.

U četvrtak ujutro Mundo Deportivo je objavio vijest da Pjanić još uvijek ima opcija za odlazak i to u Tursku ili Rusiju gdje je prijelazni rok još uvijek otvoren.

Iz Turske danas stiže vijest da bi Pjanić svoj spas mogao naći na Bosforu. U svojim redovima ga želi prvak Bešiktaš i to na jednogodišnju posudbu.

Pojedini turski mediji objavljuju da će bh. reprezentativac čak večeras doputovati u Istanbul kako bi se riješeili detalji oko transfera.

To bi značilo da bi odlični veznjak propustio prijateljski duel protiv Kuvajta što je na neki način bilo i očekivano, dok bi se vratio u BiH za kvalifikacioni meč protiv Kazahstana u utorak.

Eventualni odlazak u Bešiktaš bi 31-godišnjaku donio i igranje u Ligi prvaka što je svakako pozitivna stvar i garancija za vrhunski fudbal.

Bešiktaš je u grupi sa Sportingom, Borussijom Dortmund i Ajaxom. Prijelazni rok u Turskoj traje do 8. septembra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.