Barbarez biranim riječima o jednom reprezentativcu: On treba, on mora da igra!
FOTO: Instagram

Pratio meč iz Francuske

Barbarez biranim riječima o jednom reprezentativcu: On treba, on mora da igra!

S. Mlaćo

Meč Francuske i naše reprezentacije pratio je i legendarni bh. reprezentativac Sergej Barbarez.

O Barbarezu se mnogo pisalo u proteklom periodu, spominjao se kao novi selektor naše reprezentacije, no na kraju je na to mjesto došao Bugarin Ivaylo Petev.

Barbarez prati igre reprezentacije, što je potvrdio i objavom sinoć.

Posebne riječi hvale imao je za Miralema Pjanića koji proživljava teške dane u karijeri. Pjanić je otpisan u Barceloni, a iako se očekivao transfer ovog ljeta, to se nije desilo.

“Ljudi moji zapamtite. Miralem da uzme pet godina abstinencije od fudbala, on TREBA, on MORA i što je najvažnije, on MOŽE da igra!!!”, napisao je popularni Barba.

Pjanić je sinoć nakon dugo vremena na terenu proveo 90 minuta i bio je veoma sretan.

“Razmišljali smo da uđemo na teren i uzmemo tri boda, kao i svaku utakmicu. Kasnije se vidi da li imaš mogućnost da to uradiš. Odradili smo dobar posao, odigrali vrlo dobro taktički i imali svoje šanse. Zaslužili smo bod protiv bivšeg svjetskog prvaka i ovako treba nastaviti. Sada nas čeka Kazahstan i obavezno moramo uzeti tri boda“, kazao je Miralem Pjanić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nije dugo igrao 90 minuta.

“Bilo mi je drago biti tu, igrati svih 90 minuta. Znam u kakvoj sam situaciji, takva je sudbina. Uvijek sam se borio u klubovima gdje sam igrao, tako je bilo u Metzu, Lyonu, a sada je neki možda teži period. Vjerujem u svoje kvalitete i vjerujem da svugdje mogu igrati. Nema predaje, ponašam se profesionalno i za mene je sve ovo san. Sanjao sam da ovo radim u svom životu“, kazao je popularni Mire o svojoj karijeri.

Top Komentari

Gari Garinča
Pjanke je majstor nogometne igrice
6 0
Izotop10000
Bez njega sredine nema samo igraj pokaži da si igrač kojeg treba tražiti...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi