Katalonska vlada zadala novi udarac Barceloni

Ništa od povećanja kapaciteta

Katalonska vlada zadala novi udarac Barceloni

Midhat Šljivak

Katalonska vlada zadala je novi udarac Barceloni.

Velikan sa Camp Noua je u ogromnim finansijskim problemima i povratak publike na stadion donio bi im značajne prihode.

Iako se očekivalo da uskoro bude dozvoljeno prisustvo 60 posto kapaciteta stadiona, to se na kraju neće dogoditi zbog novih mjera o suzbijanju koronavirusa.

Katalonska vlada donijela je nove mjere po kojoj će biti dozvoljeno samo 35 posto popunjenosti kapaciteta stadiona i to je svakako udarac za Barcu.

To znači da će Barcelona ugostiti samo 30.000 navijača u narednom periodu, a prvi meč nakon pauze je duel Lige prvaka sa Bayernom gdje su se nadali poprilično većem broju navijača.

U drugim dijelovima Španije dozvoljeno je prisustvo do 60 posto kapaciteta na otvorenim stadionima i 40 posto kapaciteta u dvoranama. To je odluka španskog ministarstva zdravlja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, katalonska vlada je odlučila da donese svoje mjere koje su itekako pogodile Barcelonu.

Ekonomski gledano to su novi gubici za klub. Odluka ih je izrevoltirala, ali oni je jednostavno moraju prihvatiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti