Znatno smanjio svoju platu

Pjanić na odlasku iz Barcelone pokazao kakav je gospodin

Endin Čaušević

Miralem Pjanić sinoć je uspješno prošao ljekarske preglede u Istanbulu i potpisao je ugovor s ekipom Bešiktaša.

Pjanić je prije godinu dana stigao kao veliko pojačanje u Barcelonu iz Juventusa, ali mu Ronald Koeman nikada nije dao pravu priliku da se dokaže u katalonskom klubu.

Ovog ljeta je Koeman poručio Pjaniću jasno da ne računa na njega i da bi najbolje bilo da pronađe novi klub. Očekivalo se da će se Pjanić vratiti u Seriju A, ali se to na kraju nije desilo.

U posljednji trenutak bh. reprezentativac je uspio da nađe izlaz iz teške situacije u Barceloni, te je dobio ponudu Bešiktaša koju nije mogao da odbije.

Pjanić je u turski klub stigao na jednogodišnju posudbu i pristao je na značajno smanjenje plate kako više ne bi pravio problem Barceloni, ali kako bi i sam pronašao novi klub.

Bh. veznjak nije htio da do zimskog prelaznog roka sjedi na klupi i uradio je sve samo kako bi otišao iz Barcelone.

Na kraju je pristao na značajno smanjenje plate kako Barcelona ne bi morala u ovoj sezoni plaćati 50% njegove plate, te će Bešiktaš pokriti skoro cijelu platu koju će imati Pjanić.

Naime, Catalunya Radio jutros je objavio da je Pjanić pristao na smanjenje plate od čak 60% i da će zarađivati sada 3.2 miliona eura ove sezone. Bešiktaš će platiti 2.75 miliona eura, a Barcelona ostatak što je odlična stvar za Katalonce koji su u dosta teškoj finansijskoj situaciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanićeva plata u Barceloni iznosila je nešto više od devet miliona i španski mediji su objavili sinoć da će klub plaćati više od 50% tog iznosa iako bh. igrač ide u Bešiktaš, ali je on pristao na smanjenje plate kako bi dodatno olakšao stvar Barci. Pjanić ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2024. godine i pristao je da smanjenje plate važi sve dok je član katalonskog kluba.

Joan Laporta je tako ovog ljeta koliko-toliko sredio finansije i sada klub troši 80% godišnjih prihoda na plate, a do prije nekoliko mjeseci to je iznosilo čak 110% što je zaista nevjerovatno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.