Vratio se ranije treninzima

U Barceloni svi mislili da je Pedri na odmoru, a on danas iznenadio Koemana

Endin Čaušević

Španski fudbaler Pedri prošle sezone bio je pravo otkriće Barcelone i pokazao se kao odlično pojačanje.

Pedri je prošlog ljeta stigao iz Las Palmasa, te je u prvoj sezoni oduševio sve svojim igrama. Ovaj 18-godišnjak izborio se čak i za poziv u reprezentaciju Španije gdje je odmah dobio mjesto u početnoj postavi.

Mladi veznjak bio je dio ekipe Crvene furije koja je došla do polufinala Evropskog prvenstva, a zatim je s olimpijskim timom Španije osvojio srebrenu medalju u Tokiju.

No, ono što je bilo zabrinjavajuće za mnoge jeste da je u manje od godinu dana odigrao čak 80 utakmica i nije imao ni sedmicu odmora.

Odmah nakon Olimpijade Pedri se vratio u Barcelonu i odigrao je dvije utakmice, ali onda ga je klub obradovao odlukom da ide na odmor tokom reprezentativne pauze.

Klub je postigao dogovor s Luisom Enriqueom da bude izostavljen sa spiska igrača Španije za mečeve u ovom mjeseci, a Pedri je dobio tri sedmice odmora.

Iz kluba su poručili da se Pedri treninzima treba vratiti 8. septembra, ali ih je on danas sve iznenadio kada se pojavio u trening centru i tražio je da odradi trening s ekipom Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronald Koeman je oduševljen željom Pedrija da se vrati što prije treninzima, a ono što je najvažnije jeste da je maksimalno iskoristio odmor i da je spreman za nove izazove.

Odlične vijesti za Barcelonu su da se i Gerard Pique oporavio od povrede i da će biti spreman za derbi protiv Seville ovog vikenda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.