"Kraljevski" život

Zgodne žene, cigarata, more i skupa jahta: Nekada najbolji na svijetu, a sada tone ka dnu

Admin Čaušević

Karijera mnogih fudbalera preko noći doživi sunovrat pa tako neki koji su bili briljantni i dominantni odjednom nestanu sa scene i njihova budućnost postane neizvjesna. 

Kada se igralo Svjetsko prvenstvo u Brazilu jedan čovjek je eksplodirao. U tom trenutku i narednih mjeseci za mnoge je bio najbolja "desetka" svijeta.

James Rodriguz je zaista briljirao u dresu Kolumbije. Postigao je i najljepši gol turnira u osmini finala protiv Urugvaja. Sjajne igre su mu donijele i transfer od čak 75 miliona eura u Real Madrid.

Igrao je sjajno na početku, a nakon toga je uslijedio period lutanja. Dvogodišnja posudba u Bayern mu je dobro godila, ali povrak u Real je značio da jednostavno mora tražiti izlaz.

Na ljeto 2020. godine je besplatno stigao u Everton. Start je bio fenomenalan, oduševljavao je svojim potezima, golovima i asistencijama. Međutim na proljeće je počeo sunovrat.

Na kraju sezone je postao praktično otpisan i kod Carla Ancelottija koji ga je nekoliko puta "pripazio" u karijeri. Dolaskom Rafe Beniteza je definitivno prekrižen na Goodison Parku, u međuvremenu je izgubio i status reprezentativca Kolumbije.

U augustu je šokirao javnost kazavši da zapravo i ne zna s kim igra Evrton što najbolje pokazuje kakav je njegov trenutni status.

"Vraćam se u ponedjeljak, barem mislim da je ponedjeljak. Neću igrati ovog vikenda, ne znam ni s kime Everton igra. Možete li mi reći s kime igraju?", rekao je sredinom augusta 30-godišnjak koji po sezoni zaradi 12 miliona eura.

Rodriguez se još uvijek nije vratio u Liverpool. Trenutno je na Ibizi gdje živi lagodan život i ostavlja dojam bivšeg fudbalera koji je odlučio da maksimalno uživa u životu.

Cigareta u ustima, zgodne žene oko njega, prijatelji, more i skupa jahta. Čini se da je kolumbijaski as u tome pronašao spas da pronađe izlaz iz krize.

James se ove sedmice mora vratiti u Englesku. Međutim, skandalozne fotografije koje je objavio The Sun će mu definitivno zakomplikovati situaciju. Sada ga definitivno čeka karantin, osim ako se nije vakcinisao.

Za popularne Karamele je vezan do ljeta 2022. godine. Ima zagarantovanu odličnu zaradu još najmanje deset mjeseci zbog toga i ne čudi zašto se previše ne obazire na to šta se dešava oko njega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.