Foto - EPA

Nizozemac je 'vojnik kluba'

Koeman želi godinama voditi Barcelonu: "Razmišljam o klubu više nego o sebi"

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Ronald Koeman (58) spreman je godinama raditi u katalonskom klubu.

Nizozemac je u augustu prošle godine stigao na klupu Barcelone umjesto Quiquea Setiena, ali igre pod vodstvom 58-godišnjeg trenera nisu bile impresivne.

Ipak, rukovodstvo kluba mu je ovog ljeta dalo podršku, a najavljuje se da bi Koeman mogao produžiti saradnju i nakon ljeta 2022. godine.

Nizozemac je spreman da se stavi u službu kluba i želi godinama još raditi kao trener.

"Ja sam čovjek kluba iznad svega. Razmišljam o Barceloni više nego o sebi", rekao je Koeman za katalonski Sport i nastavio je:

"Volio bih ostati ovdje godinama i trenirati nove generacije koje dolaze. Zahvaljujući odlukama koje smo donijeli, Barca ima igrače sa svijetlom budućnosti i nadam se da ću u naredne tri, četiri ili pet godina biti njihov trener", rekao je Koeman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim potpisati novi ugovor. Iskreno se nadam da ću nastaviti rad sa ovom generacijom u narednim godinama", istakao je Koeman.

Nizozemski stručnjak je Barcelonu vodio u ukupno 57 utakmica i ima učinak od 36 pobjeda, 11 poraza i 10 neriješenih utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.