Pique: Kad sam počeo da izlazim sa Shakirom, promijenio se moj odnos s Guardiolom

Španac dao zanimljiv intervju

Pique: Kad sam počeo da izlazim sa Shakirom, promijenio se moj odnos s Guardiolom

E. Škorić

Defanzivac Barcelone Gerard Pique dao je jedan zanimljiv intervju u Španiji.

Pique je gostovao u jednoj zabavnoj emisiji, a između ostalog se dotakao i odnosa sa bivšim trenerom Pepom Guardiolom.

"Pep i ja došli smo do tačke u kojoj je među nama vladala velika napetost, ali to je vrijedilo za cijelu svlačionicu. Rivalstvo s Joseom Mourinhom bilo je jako stresno. Pep je želio potpunu kontrolu nad svime što se dogodilo. Počeo sam izlaziti sa Shakirom i moj odnos s njim se promijenio, ali sada je super. Bio sam pod velikim pritiskom i osjećao sam da na treningu moram sve raditi savršeno. Ako sam ikada razmišljao o odlasku iz Barce, bilo je to u toj sezoni 2011/12 pod vodstvom Guardiole", rekao je Pique.

Komentarisao je i bivšeg predsjednika Bartomeua kojeg mnogi krive za ponor Barcelone posljednjih godina i ogromne dugove.

"Ne mogu reći je li on najgori. Ali nakon onoga što sam prošao, on mora biti tu negdje. Svi smo krivi, ali istina je da klub nije otišao tamo gdje su se svi navijači ekipe nadali. Sada se, međutim, nadam i uzbuđen sam. Sljedećih 5-10 godina bit će jako dobro za Barcelonu".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CSr2VxQA4bi/[/instagram]

Oglasi

O vlastitoj budućnosti.

"Da su mi u prvoj sezoni rekli da ću igrati za Barcu sa 34 godine, ne bih uopće vjerovao. Naučio sam kako se ponašati kad moje tijelo treba jedno ili drugo. Stabilnost porodice također je ključna. Ovdje ću završiti karijeru. Da, ovo mi je možda posljednja sezona. Gledam sezonu za sezonom. Kad sezona počne, pozdravljam je kao da mi je zadnja. Ako postoji još jedna, onda još bolje. Onog dana kada vidim da više ne mogu biti koristan timu, prestat ću da igram".

Nije mu bilo lako kada je saznao da Lionel Messi odlazi u PSG.

"Laporta nas je nazvao da nam kaže da odlazi. Bilo je to teško za sve. Mislili smo da ostaje, ali očito nije bilo takvih mogućnosti".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na pitanje kakvo mišljenje ima o trenutnom treneru Ronaldu Koemanu, Pique je kazao da je bila ispravna odluka kluba da ostavi Nizozemca na klupi unatoč lošoj sezoni.

"Koeman je trenutno savršen trener za Barcelonu", poručio je Španac.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...jedan od najantipaticnijih igraca danasnjice.
5 4
capslockenter
Koemann je savrsen..hahaha..dabogda ostao jos 30 godina da propadnete skroz
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi