Foto - EPA

Čeferin sasvim iskren

"Perez kuka kako je Superliga jedini spas za Real, a zatim ponudi 180 miliona eura za Mbappea"

Midhat Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin ne bi imao ništa protiv ako bi Real, Barcelona i Juventus napustili okrilje ove organizacije.

Ovaj trio zagovara formiranje Superlige u kojoj bi igrali najbogatiji timovi Evrope, a od svog cilja ne odustaju, iako je prvi pokušaj doživio krah.

Čeferin tvrdi da su čelnici ovih klubova nesposobni i da ne bi imao ništa protiv da napuste UEFA-u.

"Ne bi mi smetalo ako bi Real, Barcelona i Juventus napustili UEFA. Njihovi direktori su nesposobni. Florentino Perez tvrdi da njegov klub može opstati samo uz kreiranje Superlige, a zatim je pokušao potpisati Kyliana Mbappea za 180 miliona eura", rekao je Čeferin za Der Spiegel i dodao je:

"Zanimljivo je da žele kreirati novo takmičenje i u isto vrijeme žele igrati Ligu prvaka ove sezone. Ti ljudi su pokušali da ubiju fudbal", istakao je predsjednik UEFA.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/212[/poll]

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovi klubovi ne odustaju od svoje ideje. Najavili su nove pokušaje i to bi im na kraju moglo zatvoriti vrata Lige prvaka u narednim godinama.

UEFA i FIFA su protiv stvaranja bilo kakvih novih takmičenja, ali ova tri kluba smatraju kako bi oni trebali mnogo više da se pitaju i nemaju namjeru da odustanu od Superlige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti