Hoće li to ikada prežaliti? Nudili im Haalanda za siću, oni kupili igrača za omladinski pogon

Pogrešan potez Juventusa

Hoće li to ikada prežaliti? Nudili im Haalanda za siću, oni kupili igrača za omladinski pogon

E. Škorić

Juventus je svojevremeno imao priliku da za jako malo novca dovede Erlinga Haalanda, no u Torinu su tada smatrali da to nije dobra opcija.

Haaland je trenutno jedan od najboljih napadača na svijetu i igrač kojeg žele najveći timovi. To nimalo ne čudi s obzirom da ovaj 21-godišnji norveški reprezentativac ima nestvarnu statistiku.

Ove je sezone u Njemačkoj na pet mečeva dao šest golova, dok je prošle sezone u dersu Borussije Dortmund na 41 meču dao 41 pogodak uz 12 asistencija. U sezoni 2019/20 inmao je učinak od 44 gola uz 10 asistencija na samo 40 golova.

I prije Borussije, u Salzburgu, radio je nevjerovatne stvari, a Austrijanci su ga otkrili dok je još igrao u Norveškoj za Molde. Imao je Juventus priliku tada da ga kupi za svega pet miliona eura, ali nije. Zašto?

Odluka direktora kluba Cherubinija bila je da se pet miliona eura, koje je trebalo da ode na kupovinu Haalanda, tada nepoznatog talenta iz Moldea, usmjeri na kupovinu jednog pojačanja za Primaveru, odnosno juniorski sastav Stare dame.

Govorio je i o prodaji Cristiana Ronalda i ne smatra to pogreškom Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Ostajemo vrlo konkurentni i još uvijek želimo pobjeđivati, ali koristeći drugačiji pristup. Imamo mnoge velike igrače kao što su Chiellini, Danilo, Morata, Dybala, Cuadrado, De Ligt, a tu je i dosta mladih i talentovanih igrača. Nama cilj i dalje ostaje da osvajamo trofeje. Već znamo proračun za budućnost i koliko novca možemo potrošiti na nove igrače", rekao je Cherubini.

Također je nagovijestio da će klub u budućnosti biti više usmjeren na kupovinu i razvoj mladih igrača, te da se "neće voditi transfer politikom PSG-a".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Geneve
Trosili bi vi ko PSG da imate, sad kad nemate lafo se okrecete omladinskom pogonu.
8 0
Krivaja Zavidovići
Nedavno sam čitao kako je uprava Blekburna, tada stabilnog engleskog premijerligaša, odlučivala o dovođenju mladog napadača. Izbor je na kraju sužen, opcije su bile tadašnji napadač poljskog Leha Robert Lewandowski i nešto skuplji Nikola Kalinić iz Hajduka. Doveli su Kalinića i debelo pogriješili...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi