Sjednica Skupštine Plavih završena

FK Željezničar dobio novi Nadzorni odbor, proširen i Upravni odbor

Admin Čaušević

Na Ilidži se danas održala sjednica novoformirane Skupštine FK Željezničar.

Sjednica je počela u 11 sati nakon što je formiran kvorum. Prisutni delegati su preuzeli mandate te se nakon usvajanja dnevnog reda odmah počelo sa zasjedanjem.

U prvom dijelu se raspravljalo o nekoliko tačaka o čemu je prisutne novinare izvjestio podpredsjednik Skupštine, Nedim Sijerčić.

Sijerčić je kazao da je FK Željezničar dobio novi Nadzorni odbor, te da je proširen i Upravni odbor.

"Nakon raspuštanja Skupštine u junu konstituisan je novi saziv Skupštine, delegeti su preuzeli mandate, izabrano je rukovodstvo Skupštine, Nadzorni odbor i izvršena je dopuna Upravnog odbora."

"Slijedi formiranje radnih grupa koje smo i obećali koji će aktivno djelovati kroz Skupštinu i ostale organe kluba."

"Klub je u takvoj sitauciji kakvoj jeste, moramo krenuti snažno naprijed, donijeti važne odluke vezano za strategiju. Nadam se da će budućnost kluba biti dobra i svjetla", rekao je Sijerčić.

Sjednica Skupštine je nakon toga nastavljena, a na redu su ostale tačke dnevnog reda kao što su revizorski izvještaji za period od 2011. do 2021. godine, strategija FK Željezničar za naredne četiri godine i drugo.

Nakon što je Skupština završena klub se oglasio zvaničnim saopštenjem i upoznao je javnost od dešavanjima na istoj.

"Zajedno na pravi kolosijek"

"Dnevni red je usvojen jednoglasno, a potom je Adnan Kaljanac, predsjednik Komisije za izbor delegata prezentovao Izvještaj o radu Komisije za izbor delegata, odnosno pojasnio sve detalje o proteklom izboru novih delegata Skupštine FK Željezničar. Spisak delegata možete pogledati ovdje. Na sjednici je bilo prisutni 46 delegata.

Narednom tačkom, Skupština FK Željezničar izabrala je novog predsjednika i potpredsjednika Skupštine FK Željezničar. Delegati su za novog predsjednika odabrali Edina Cernicu, a za potpredsjednika Nedima Sijerčića.

Za razliku od ranijih saziva Skupštine, danas je odabrana Komisija za formiranje radnih tijela u Skupštini koja će u narednih 15 dana formirati radne grupe za pomoć u radu FK Željezničar. Grupe će biti sastavljene od delegata u Skupštini, ali je moguće da i drugi članovi Kluba budu u grupama.

Delegati su odabrali novi Nadzorni odbor FK Željezničar, a nakon predstavljanja izabrani su Džermin Pašić, Edis Kovačević i Elvir Kosovac.

Uslijedio je Izvještaj o radu Upravnog odbora za protekli period koji je prezentovao Nazif Hasanbegović, predsjednik UO. Delegati su opširnim izvještajem informisani o svim detaljima funkcionisanja Kluba i finansijama za protekli period. Delegati su aktivno učestvovali, postavljali brojna pitanja na koja je predsjednik Hasanbegović odgovarao.

Nakon toga su delegati dopunili Upravni odbor koji je sada u sazivu: Nazif Hasanbegović, Kerim Karavdić, Ilijas Kovačević, Kenan Ademović, Fuad Zukić, Kerim Balić, Oro Ibrišimović, Borislav Goić, Saudin Novalić, Bakir Sadović i Mustafa Nurko.

Naredna tačka Dnevnog reda ticala se revizije rada Kluba, a zatim se govorilo o strategiji Kluba u naredne četiri godine. U narednom periodu bit će formirana radna grupa za izradu strategije, a to je u osnovi stabilizacija finansijski, infrastrukturno i organizaciji Kluba, te poboljšanje uslova treniranja Omladinske škole u infrastrukturnom i stručnom organizacijskom smislu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema posljednjoj tačci Dnevnog reda usvojen je zaključak da novi Nadzorni odbor izvrši kontrolu rada Upravnog odbora za period juli – septembar 2021. godine.

Za kraj, Skupština je zauzela stav da će aktivnim radom i strategijom oslanjanja na svoju Omladinsku školu vratiti Plavu lokomotivu na pravi kolosijek", navodi se u saopštenju Željezničara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.