Važan dan za FK Željezničar: Počela je sjednica koja može značiti i prekretnicu

Formira se nova Skupština

Važan dan za FK Željezničar: Počela je sjednica koja može značiti i prekretnicu

Admin Čaušević

FK Željezničar danas dobija novu Skupštinu. 

Raniji saziv Skupštine je raspušten krajem juna, a u međuvremenu je posebna Komisija izabrala 54 delegata koja će činiti novi saziv.

U hotelu Hills na Ilidži u 11 sati počela je konstiturajuća sjednica nove Skupštine. Prisutno je delegata što znači da je ispunjen kvorum.

Sjednica je započela aplauzom svih prisutnih uz poželjenu dobrodošlicu pa se da zaključiti da su svi stigli s identičnim ciljem, a to je bolje sutra za Željezničar.

Neke od tačaka koje se nalaze na dnevnom redu su izbor rukovodstva Skupštine, zatim izbor Komisije za formiranje radničkog tijela skupštine, izbor Nadzornog odbora, izvještaj o izboru Upravnog odbora, revizija rada u prethodnih deset godina, strategija kluba za naredne četiri godina, zatim revizija rada za juli i septembar 2021. godine i drugo.

Inače, dnevni red je usvojen jednoglasno, a sluteći po raspoloženju među prisutnim jasno je da će danas biti veoma radno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Plavih očekuju mnogo od sjednice koja bi mogla značiti i prekretnicu za najtrofejniji bh. klub nakon turbulentnog perioda proteklih mjeseci.

Inače, u petak 17. septembra Željezničar slavi 100 godina postojanja, a nova Skupština će nakon formiranja obratiti posebnu pažnju da se veliki jubilej proslavi kako to i dolikuje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Prekretnica = GAŠENJE!
6 7
Fejza
Apelujem da se autori ovih članaka smjenje pod htino, pismenost na nivou školarca. "Strategija kluba za naredne četiri godina", " Prisutno je delegata što znači da je ispunjen kvorum". I obrazujte se i istražite nešto o historiji Željezničara, 19.9. Je 100 godina kluba
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi