Bayer - Borussia D. 3:4

Ludnica u Leverkusenu, sedam golova, preokreti i nevjerovatni Erling Haaland

Edmir Škorić

Čak sedam pogodaka viđeno je danas u meču Bayera i Borussije Dortmund u Leverkusenu.

Očekivao se spektakl u ovom meču 4. kola, no ko bi rekao da će na kraju pasti čak sedam golova, a Borussia je zahvaljujući prije svih Erlingu Haalandu upisala važnu pobjedu rezultatom 4:3.

Poveo je Bayer golom Writza u devetoj minuti, ali uzvraćaju gosti preko Haalanda u 37. minuti. Dvije minute kasnije VAR je poništio pogodak gostujućeg nogometaša Bellinghama zbog faula u napadu.

U 45. minuti Schick za novo vodstvo Bayera, ali uzvraća Borussija na startu drugog dijela. Brand na asistenciju Haalanda za 2:2. U 55. minuti novi gol - Diaby za 3:2.

U 71. minuti je Guerreiro izjednačio na 3:3, a sjajni Haaland u 75. minuti novim golom i to sa penala donosi trijumf Milionerima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U sjeni ovog derbija odigrano je još nekoliko utakmica. Union Berlin i Augsburg su odigrali 0:0, Mainz je slavio s 2:0 kod Hoffenheima, Wolfsburg istim rezultatom na gostovanju kod Furtha, a Freiburg i Keln su podijelili bodove (1:1).

Demirović je na terenu u redovima Freiburga proveo posljednjih 10-ak minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.