Njima je fudbal važniji od novca: Poruka Dortmunda za čelnike PSG-a oduševila sve

Haaland nije na prodaju

Njima je fudbal važniji od novca: Poruka Dortmunda za čelnike PSG-a oduševila sve

Endin Čaušević

Prethodnih dana špekulisalo se da će PSG pokušati u samom finišu prelaznog roka dovesti Erlinga Haalanda.

Sve je počelo nakon što su pojedini španski mediji objavili da će Kylian Mbappe sigurno pojačati Real Madrid ovog ljeta, te da je PSG pristao da ga proda.

Nakon toga pojavile su se informacije da će PSG pokušati dovesti novog napadača kao zamjenu za Mbappea, a prvi izbor kluba bio je Richarlison.

Međutim, pojedini francuski mediji objavili su da će PSG čak pokušati dovesti Erlinga Haalanda i da će platiti čak 150 miliona Borussiju Dortmund za norveškog napadača.

No, sada je jasno da od toga neće biti ništa bez obzira koliko Parižani ponude njemačkom klubu za Haalanda.

Direktor Dortmunda, Michael Zorc, poslao je jasnu poruku čelnicima PSG-a i dao im je do znanja da ovog ljeta nemaju namjeru prodati Haalanda bez obzira kakvu ponudu dobiju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mi smo fudbalski klub, a ne banka. Naš stav je veoma jasan od samog početka i nije se mijenjao. Haaland nije na prodaju", rekao je Zorc.

Mnogi smatraju da će norveški napadač narednog ljeta sigurno napustiti Dortmund jer u ugovoru ima klauzulu da može otići za 80 miliona eura, a ona će biti aktivna od 1. jula 2022. godine.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
To su Svabe znaju sta rade
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi