Lewandowski je prerano napustio teren protiv Leipziga, propušta li Barcelonu?

Edmir Škorić

Robert Lewandowski mogao bi propustiti veliki derbi na početku Lige prvaka.

Bayern je u subotu slavio kod Leipziga s 4:1, a Lewandowski je igru napustio već u 59. minuti. Prethodno je u 17. minuti postigao vodeći gol za Bavarce.

Trener Julian Nagelsmann je nakon utakmice otkrio zbog čega je izvadio Poljaka iz igre.

"Robert je osjetio neugodnu napetost u području prepona. Njegov izlazak s travnjaka u 59. minuti bio je više mjera opreza nego nužnost. U početku smo ovu promjenu planirali kasnije u utakmici", najavio je Julian Nagelsmann u intervjuu za "Sky".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Poljski reprezentativac možda ne bude dovoljno spreman za okršaj s Barcelonom u utorak na početku grupne faze Lige prvaka, mada se u Bayernu nadaju da će biti sve u redu do tada.

Nakon četiri kola Bundeslige, Bayern ima 10 bodova i dva je iza Wolfsburga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.