Golijada u meču Leipziga i Bayerna, pobjeda prvaka

Bundesliga

Golijada u meču Leipziga i Bayerna, pobjeda prvaka

E. Škorić

Derbi četvrtog kola njemačke Bundeslige odigrali su Leipzig i Bayern, a pobjeda je pripala gostima iz Minhena (4:1).

Nakon duela Bayera i Borussije Dortmund (3:4) dansa je viđena još jedna ljepotica u njemačkom nogometu, a Bayern je ponovo pokazao ko je gazda Bundeslige.

Skromnih prvih 45 minuta, ali i tu je viđen jedan gol. Za goste je u 12. minuti dosuđen penal, što je bila prilika da Lewandowski nastavi golgetersku seriju i da postigne šesti gol u šampionatu.

Na početku drugog dijela Musiala je povisio na 2:0, a onda je u 54. minuti isti igrač asistirao Saneu za treći gol Bavaraca. Sve što je Leipzig uspio jeste utješni gol Laimera u 58. minuti. Choupo-Moting je u nadoknadi postigao gol za 4:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern nakon četiri meča ima tri pobjede uz remi te je s 10 bodova na drugom mjestu. Vodeći je Wolfsburg s 12 bodova. Nakon što u utorak odradi meč Lige prvaka protiv Barcelone, Bayern će se okrenuti domaćem meču protiv Bochuma.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Sto sad niko Levandowskog ne zove Penaldowski,covjek je zadnjih pola golova dao iz penala.Treba napadat covjeka koji gdje god dodje i u koju god ligu dominira.Danas opet 2 gola u prvoj utakmici za MU.U svim najjacim ligama u Evropi je bio dominantan i svugdje je uzimao titule i prvaka i prvog strijelca da ne pricam o Ligi prvaka.
2 4
Kiss
Komentari 0 bodova
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi