Tuchel je bio direktan

Kao u najgoroj noćnoj mori protekao je debi Saula Nigueza u Chelseaju

E. Škorić

Španski reprezentativac Saul Niguez zasigurno je zamišljao puno bolji debi u dresu Chesleaja.

Niguez je u posljednji minutama prijelaznog roka iz Atletico Madrida prešao u Chelsea, a u subotu navečer bio je starter u meču protiv Aston Ville u Premier ligi.

Plavci su dobili s 2:0, a golove su dali Kovačić i Lukaku. Za razliku od njih i većine igrača Chelseaja, Niguez je bio očajan, pa ga je Thomas Tuchel zamijenio već na poluvremenu.

Tuchel je nakon utakmice vrlo direktno govorio o razlozima zašto je Saul zamijenjen nakon samo 45 minuta.

"Imao sam osjećaj da ima problema. Napravio je neke velike greške u dodavanju, imao je i problema s tempom igre. Brzo ste mogli primijetiti da se još nije prilagodio novoj sredini", kazao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je u potpunosti moja odgovornost. Imao sam osjećaj da bi mogao uskočiti u početnu postavu i odmah zaigrati na našoj razini, a onda sam zaključio da bi bilo bolje da ga zamijenim. Međutim, to ne mijenja moje mišljenje o njemu u na bilo koji način", dodao je Nijemac.

"Rekao sam mu prije utakmice da se ne brine i da je odgovornost na meni ", dodao je Tuchel.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.