Meč će se igrati na Koševu

Sarajevu dan više odmora: Nazire se termin sarajevskog derbija · Saznajemo

Admin Čaušević

Prvi sarajevski derbi igrat će se na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru 10. kola Premijer lige. 

Deseta runda će se igrati u vanrednom terminu, odnosno u utorak i srijedu, 21. i 22. septembra, a već se nazire kada će sastati dva najveća bh. kluba.

Prije derbija na popularnom Koševu igrat će se i susreti devetog gola, a prema svemu sudeći Bordo tim će pred gradski okršaj imati dan više odmora u odnosu na najvećeg rivala.

Sarajevo će svoj meč 9. kola igrati kao domaćin protiv Leotara, taj susret će se igrati u petak od 18 sati.

S druge strane, Željezeničar će utakmicu 9. kola igrati u subotu, 18. septembra kada će na Grbavici biti domaćin Veležu i to od 17 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će se gradski derbi na Koševu igrati u srijedu 22. septembra. Tačna satnica još uvijek nije određena, ali pošto se radi o radnom danu meč će se prema svemu sudeći igrati u večenjim satima.

Inače, 10. kolo donosi još jedan derbi i to u Mostaru. U utorak 21. septembra od 20:10 Velež će dočekati Borac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.