Sablić će biti primoran da mijenja i sljedeći meč

Sarajevo remiziralo protiv Veleža

Sablić će biti primoran da mijenja i sljedeći meč

A. Čaušević

Derbi Bosne i Hercegovine okončan je podjelom bodova. Velež i Sarajevo su odigrali 1:1.

Prvo poluvrijeme na stadionu Rođeni je bilo poprilično blijedo, dok su dva brza gola na startu drugog dijela popravili dojam.

Na klupi Bordo tima i u ovom meču na klupi nije sjedio Goran Sablić pošto nije kompletiran proces registracije, ali prema riječima Abdulaha Oruča bio je zadovoljan onim što su prikazali njegovi igrači.

Sarajevo će u 9. kolu biti domaćin Leotaru, a Sablić će i u duelo protiv Trebinjaca morati da pravi određene korekcije pošto u kadru neće biti Belmina Dizdarevića.

Belmin Dizdarević
Belmin Dizdarević FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: GK

Statistika

15 nastupa
15 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Inače, Dizdarević brani vrlo dobro u dosadašnjem dijelu sezone. I protiv Veleža je imao nekoliko zapaženih intervencija, a na golu će ga mijenjati Adnan Kanurić.

Naime, mladi golman je protiv Veleža zaradio svoj treći žuti karton od početka sezone te će morati odraditi jedan meč suspenzije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U kadar će se vratiti štoper Numan Kurdić, a ostaje da se vidi da li će Vicko Ševelj i Darko Lazić uspjeti dobiti boravišne dozvole kako bi bili na vrijeme registrovani.

Nakon nepotpunog osmog gola Sarajevo je treće na tabeli sa 14 bodova. S remijem protiv Veleža uvezano je pet mečeva bez poraza.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Stavi Numana na gol, nemoj onog.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi