FK Željezničar dobio novi Nadzorni odbor, proširen i Upravni odbor

Sjednica Skupštine Plavih završena

FK Željezničar dobio novi Nadzorni odbor, proširen i Upravni odbor

Admin Čaušević

Na Ilidži se danas održala sjednica novoformirane Skupštine FK Željezničar.

Sjednica je počela u 11 sati nakon što je formiran kvorum. Prisutni delegati su preuzeli mandate te se nakon usvajanja dnevnog reda odmah počelo sa zasjedanjem.

U prvom dijelu se raspravljalo o nekoliko tačaka o čemu je prisutne novinare izvjestio podpredsjednik Skupštine, Nedim Sijerčić.

Sijerčić je kazao da je FK Željezničar dobio novi Nadzorni odbor, te da je proširen i Upravni odbor.

"Nakon raspuštanja Skupštine u junu konstituisan je novi saziv Skupštine, delegeti su preuzeli mandate, izabrano je rukovodstvo Skupštine, Nadzorni odbor i izvršena je dopuna Upravnog odbora."

Oglasi

"Slijedi formiranje radnih grupa koje smo i obećali koji će aktivno djelovati kroz Skupštinu i ostale organe kluba."

"Klub je u takvoj sitauciji kakvoj jeste, moramo krenuti snažno naprijed, donijeti važne odluke vezano za strategiju. Nadam se da će budućnost kluba biti dobra i svjetla", rekao je Sijerčić.

Sjednica Skupštine je nakon toga nastavljena, a na redu su ostale tačke dnevnog reda kao što su revizorski izvještaji za period od 2011. do 2021. godine, strategija FK Željezničar za naredne četiri godine i drugo.

Nakon što je Skupština završena klub se oglasio zvaničnim saopštenjem i upoznao je javnost od dešavanjima na istoj.

"Zajedno na pravi kolosijek"

"Dnevni red je usvojen jednoglasno, a potom je Adnan Kaljanac, predsjednik Komisije za izbor delegata prezentovao Izvještaj o radu Komisije za izbor delegata, odnosno pojasnio sve detalje o proteklom izboru novih delegata Skupštine FK Željezničar. Spisak delegata možete pogledati ovdje. Na sjednici je bilo prisutni 46 delegata.

Oglasi

Narednom tačkom, Skupština FK Željezničar izabrala je novog predsjednika i potpredsjednika Skupštine FK Željezničar. Delegati su za novog predsjednika odabrali Edina Cernicu, a za potpredsjednika Nedima Sijerčića.

Za razliku od ranijih saziva Skupštine, danas je odabrana Komisija za formiranje radnih tijela u Skupštini koja će u narednih 15 dana formirati radne grupe za pomoć u radu FK Željezničar. Grupe će biti sastavljene od delegata u Skupštini, ali je moguće da i drugi članovi Kluba budu u grupama.

Delegati su odabrali novi Nadzorni odbor FK Željezničar, a nakon predstavljanja izabrani su Džermin Pašić, Edis Kovačević i Elvir Kosovac.

Uslijedio je Izvještaj o radu Upravnog odbora za protekli period koji je prezentovao Nazif Hasanbegović, predsjednik UO. Delegati su opširnim izvještajem informisani o svim detaljima funkcionisanja Kluba i finansijama za protekli period. Delegati su aktivno učestvovali, postavljali brojna pitanja na koja je predsjednik Hasanbegović odgovarao.

Nakon toga su delegati dopunili Upravni odbor koji je sada u sazivu: Nazif Hasanbegović, Kerim Karavdić, Ilijas Kovačević, Kenan Ademović, Fuad Zukić, Kerim Balić, Oro Ibrišimović, Borislav Goić, Saudin Novalić, Bakir Sadović i Mustafa Nurko.

Naredna tačka Dnevnog reda ticala se revizije rada Kluba, a zatim se govorilo o strategiji Kluba u naredne četiri godine. U narednom periodu bit će formirana radna grupa za izradu strategije, a to je u osnovi stabilizacija finansijski, infrastrukturno i organizaciji Kluba, te poboljšanje uslova treniranja Omladinske škole u infrastrukturnom i stručnom organizacijskom smislu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema posljednjoj tačci Dnevnog reda usvojen je zaključak da novi Nadzorni odbor izvrši kontrolu rada Upravnog odbora za period juli – septembar 2021. godine.

Za kraj, Skupština je zauzela stav da će aktivnim radom i strategijom oslanjanja na svoju Omladinsku školu vratiti Plavu lokomotivu na pravi kolosijek", navodi se u saopštenju Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stanley
Pa koja je im ovo skupština po redu jbt vanago i kluba...
7 9
Mackintosh
Epolete podijeljene, sad na posao
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi