Osmo kolo Premijer lige se završava u Prijedoru i Širokom Brijegu

Očekuju nas nova uzbuđenja

Osmo kolo Premijer lige se završava u Prijedoru i Širokom Brijegu

S. Mlaćo
Danas se igraju dva susreta 8. kola Premijer lige naše zemlje.

U derbiju donjeg dijela tabele od 16:30 sati snage će odmjeriti Rudar iz Prijedora i Posušje. Oba tima nadaju se bodovima.

“Naša liga tek sad počinje, to su nam protivnici sa kojima moramo praviti razliku, pogotovo kada igramo kući. Moramo da imamo pravi pristup, a za to je bitna koncentracija, kontrola igre i da ne gubimo poziciju”, rekao je trener Rudara Nikica Milenković.

Optimizam se i u redovima Posušja, tim iz Hercegovine bi bio zadovoljan i remijem.

Uzbudljivo će biti na Pecari gdje od 21:00 igraju Široki Brijeg i Željezničar. Domaći još uvijek čekaju prvu pobjedu, nadaju se da će se to desiti upravo večeras, dok Željezničar vjeruje da na Pecari može pružiti kvalitetnu partiju i ostati neporažen.

“Do sada nismo imali previše vremena za obnavljajuće treninge, a imamo i novih igrača koji su kasno došli. U stanci smo sve igrače uspjeli podignuti na višu razinu, istakao je trener Širokog Brijega Jure Ivanković.

Oglasi

Novi šef struke Širokog Brijega smatra kako Željezničar uvijek zaslužuje poštovanje. Iako su napravili dosta promjena u momčadi, zadržali su okosnicu.

“Doveli su nove, mlade igrače, ali zadržali su nositelje igre. Nazad imaju Kosorića i Vrhovca, u vezi Boju, doveli su i Mekića, a naprijed su Juričić i Mujezinović. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, spremni smo! Na Pecari smo favoriti i tako ćemo se postaviti na terenu. Želimo pobjedom čestitati 25. rođendan Škripari Široki Brijeg“, dodao je Ivanković koji će voditi ekipu u nastavku sezone.

Plavi sa Grbavice imaju određenih problema sa povredama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Veselimo se utakmici nakon pauze, koju smo dobro iskoristili. Obavilii smo pripreme, malo smo se osvježili. Idemo u Široki igramo protiv karakterne ekipe. Igrat ćemo na stadionu koji ima engleski ambijent. Igrači moraju biti na najvećoj razini da bi uzeli bodove. Želimo pobjedu i da pokažemo da ne nosimo slučajno dres Želje", rekao je Ivković.

Još uvijek se ne zna da li će Ivković danas imati na raspolaganju Crnčevića i Mujezinovića, dok bi od prve minute trebao zaigrati oporavljeni Luka Juričić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi