Veliki jubilej za Posebnog

Mourinho trčao kao malo dijete nakon gola El Shaarawyja: "Svima sam lagao ovih dana..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su na svom terenu pobijedili Sassuolo u meču trećeg kola italijanske Serije A.

Vučica je teže od očekivanog došla do nova tri boda, a meč je riješen u 91. minuti utakmice kada je El Shaarawy postigao fantastičan pogodak za 2:1 i tako donio pobjedu svojoj ekipi.

Ovaj pogodak na sjajan način proslavio je Jose Mourinho koji je sprintao do svojih igrača, te je bilo jasno koliko mu ova pobjeda znači.

Naime, ovo je bila 1000. utakmica za portugalskog stručnjaka u dosadašnjoj trenerskoj karijeri i uspio je da dođe do pobjede na dosta dramatičan način.

Mourinho je nakon utakmice govorio kako mu taj jubilej ništa ne predstavlja, ali kada je utakmica završena priznao je da je lagao i odlučio je da skine teret sa svojih leđa.

"Ovih dana sam svima govorio laži. Govorio sam da mi 1000. utakmica ništa ne predstavlja i da nije važna, ali imao sam ogroman strah da ćemo izgubiti. Srećom pobijedili smo i trčao sam kao malo dijete jer sam se osjećao da imam 12, a ne 58 godina", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jose Mourinho je svoju trenersku karijeru počeo u Benfici kada je 2000. godine izabran za prvog trenera, a još je trenirao Leiru, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United i Tottenham.

Na klupu Rome stigao je ovog ljeta, a rimski klub je sjajan na početku sezone jer imaju maksimalnih devet bodova iz tri kola, te gol razliku 9:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.