Bayern ga zadržao

Kicker: Goretzka potpisuje u narednim danima, godišnje će zarađivati 15 miliona eura

Edmir Škorić

Njemački veznjak Leon Goretzka potpisao je novi ugovor s Bayernom.

Iako nije stigla zvanična potvrda iz Bayerna, njemački list Kicker napominje da je sve gotovo i da je postignut dogovor o nastavku saradnje.

Igrač je potpisao novi ugovor do 2026. godine, a on je u Bayern stigao 2018. godine iz Schalkea.

Njemu je tekući ugovor s Bavarcima isticao na kraju sezone, ali je Bayern uspio da ga nagovori na ostanak. Goretzka će zarađivati 15 miliona eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njega su ovog ljeta htjeli klubovi poput Real Madrida i Manchester Uniteda, ali on je i sam donio odluku da ostane član njemačkog prvaka.

Ove sezone je veznjak odigrao četiri meča u Bundesligi, ali se nije upisivao među strijelce niti je upisao asistenciju. Sezonu ranije, u Bundesligi, odigrao je 24 meča, dao pet golova uz pet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.