Braco žestoko uzvratio Zorcu: Budi tih inače ću se pobrinuti da više nikad ne osvojite titulu

"Rat" sportskih direktora Bayerna i Dortmunda

Braco žestoko uzvratio Zorcu: Budi tih inače ću se pobrinuti da više nikad ne osvojite titulu

E. Čaušević

Hasan Salihamidžić se našao na udaru kritika sportskog direktora Borussije Dortmund, Michaela Zorca, ali mu je odlučio odgovoriti.

Salihamidžić se oglasio nakon reprezentativne pauze jer mu je bilo čudno zašto je Marco Reus napustio okupljanje reprezentacije Njemačke, a samo tri dana kasnije igrao je za Dortmund.

"Iznenađujuće je to da napustiš reprezentaciju i onda igraš dva ili tri dana kasnije", rekao je popularni Braco za njemački Sky.

To je itekako naljutilo Zorca koji je odlučio da odgovori nekadašnjem bh. reprezentativcu. Zorc je poručio Salihamidžiću da se fokusira na probleme Bayerna i da treba da začepi.

"Salihamidžić treba da začepi i komentira Bayernove probleme. Šta misli ko je on?", rekao je Zorc.

Međutim, ovaj "rat" preko medija se nije završio jer Salihamidžić nije mogao da prešuti ono što mu je Zorc poručio, a svojom izjavom oduševio je navijače minhenskog kluba.

"Ja sam sportski direktor najvećeg kluba u Njemačkoj i ja donosim odluke o onome o čemu želim da pričam. Zorc bi trebao da bude tih ili ćemo oslabiti njegov klub i pobrinuti se da više nikada ne osvoje Bundesligu", odgovorio je Salihamidžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naravno, Braco je aludirao na to da će Bayern kupiti najbolje Dortmundove igrače što rade već nekoliko sezona u Bundesligi s mnogim klubovima, a zadnji najbolji primjer je Leipzig.

Bayern je doveo nekoliko ponajboljih igrača Leipziga ovog ljeta čime je znatno oslabio ovaj tim, a ranije su to radili i Dortmundu s transferima Lewandowskog, Gotzea i Hummelsa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Joj Brace.. bas bahat odgovor dao, pazi da ti se obije o glavu
15 0
dinass
Sto je najgore sto je on radio takve stvari po instrukciji kluba,dobijes crveni karton protiv Luksemburga da ne igras sljedecu utakmicu za reprezentaciju i odmah se vratis u klub.Za prtiotizam on ne moze nikome da pametuje.Pitanje jeli zaboravio nas jezik,znaju li mu djeca barem da se pozdrave na Bosanskom i kako je moguce da ce Hasanova djeca zovu Ester ili kako vec?
10 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi