Protiv Bayerna

Prvi meč u Ligi prvaka bez Messija Barceloni je donio historijsko poniženje

Admin Čaušević

Teška sezone je pred Barcelonom što je bilo i za očekivati obzirom na odlazak Lionela Messija. 

Messi je u ljetnom prijelaznom roku nakon skoro dvije decenije provedene na Nou Campu otišao u PSG kao slobodan igrač, a Barceloni je preostalo da se navikne na život bez Argentinca.

Početak je očekivano težak, a već prvi meč u Ligi prvaka bez Messija je donio i historijsko poniženje što je svakako zabrinjavajuće

Naime, po prvi put od sezone 2003/2004 Barcelona u prvom poluvremenu nije imala niti jedan šut u protivnički gol na domaćem terenu.

Bilo je to u meču protiv Bayerna koji je u ovom trenutku daleko bolji rival što je pokazao i u drugom poluvremenu kada je gol postigao Robert Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Poljak je zabio u 56. minuti što znači da se upisao u strijelce na svakom susretu kojeg je zaigrao u dresu Bayerna od februara ove godine. Gol pogledajte ovdje.

Do kraja je Lewandowski zabio i gol za konačnih 0:3, a Barcelona nije uspjela upititi niti jedan šut u okvir gola tokom cijelog meča što je svakako ponižavajuće za klub koji tradicionalno gaji ofanzivan fudbal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.