Zbog čega Messi stalno nosi crvenu gumicu na lijevoj nozi? Sve je počelo u Rusiji 2018. godine...

Novinar mu dao sretnu gumicu, a on je ne skida više

Zbog čega Messi stalno nosi crvenu gumicu na lijevoj nozi? Sve je počelo u Rusiji 2018. godine...

E. Čaušević

Lionel Messi je na klupskom nivou s Barcelonom osvojio sve što je mogao, ali mu je uvijek nedostajao trofej s reprezentacijom Argentine zbog čega su ga mnogi osporavali.

Međutim, Messi je ovog ljeta uspio konačno da skine veliki teret sa svojih leđa nakon što je vodio Argentinu do titule na Copa Americi i konačno je sa svojom reprezentacijom uspio da osvoji veliki trofej.

Messi je s Argentinom izgubio nekoliko finala, a najbolniji poraz bio je 2014. godine na Mundijalu u Brazilu kada ih je u finalu Njemačka pobijedila sa 1:0.

Mnogi su smatrali da je Svjetsko prvenstvo 2018. godine zadnja šansa za Messija da s reprezentacijom osvoji trofej, ali Argentinci se nisu dobro proveli u Rusiji jer su ispali već u osmini finala.

No, na ovom Mundijalu desio se trenutak koji će Messi pamtiti do kraja života, ali i argentinski novinar koji je odlučio dati poklon svom idolu. Novinar je nakon meča protiv Islanda odlučio dati Messiju crvenu gumicu koju je dobio od svoje majke i vjerovao je da mu ona donosi sreću.

Novinar je objasnio Messiju šta ta gumica za njega predstavlja i odlučio je da mu je da pred odlučujući meč protiv Nigerije u kojoj je Argentina trebala da pobijedi kako bi prošla grupu.

Oglasi

"Moja majka te voli vjerovatno više od mene. Nosim njenu sretnu crvenu gumicu i ako želiš dati ću je tebi. To je od moje majke i pobrini se da bude na sigurnom", rekao je novinar Messiju kada mu je dao gumicu.

Argentina je u toj utakmici uspjela da pobijedi sa 2:1, a junak je bio upravo Messi koji je zabio gol za pobjedu svoje reprezentacije.

Nakon utakmice Messi se ponovo sreo s istim novinarom koji je odlučio ponovo da ga nešto pita. On je govorio Messiju da su se sreli ranije i da nije siguran da li se Messi sjeća da mu je dao crvenu gumicu.

Međutim, tada je Messi sve šokirao kada je pokazao da mu je gumica bila na lijevoj nozi tokom cijele utakmice i da je ne skida od tog dana kada ju je dobio na poklon. Novinar je bio šokiran kada je to vidio, te se okrenuo prema kameri i pozdravio je svoju majku i poručio joj da Messi sada nosi njenu sretnu crvenu gumicu.

No, tu priča nije završila. Messi je nastavio da nosi ovu gumicu i nakon Svjetskog prvenstva što se moglo vidjeti na nekim fotografijama koje je on objavio na društvenim mrežama.

Oglasi

barcacentre on Twitter:

Također, Messi je na jednoj utakmici svoju gumicu "posudio" Paulu Dybali koji ju je nosio na ruci, a na tom meču Dybala je zabio svoj prvi gol u dresu reprezentacije Argentine.

"Messi mi je dao crvenu gumicu prije utakmice da mi donese sreću i uspio sam dati prvi gol za Argentinu što znači da je ona zaista sretna", nakon utakmice je izjavio Dybala.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lionel Messi Gave 'Lucky' Red Ribbon To Paulo Dybala Ahead Of Scoring First  Goal For Argentina - SPORTbible

Messi je istu gumicu dao jednom prilikom i Philippeu Coutinhu dok je prolazio kroz tešku situaciju u Barceloni, a zanimljivo da je i Brazilac na toj utakmici uspio zabiti pogodak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Nosi zbog konstantnog yebavanja malog penal madrida u proslosti dok je ovaj harao spanskim livadama
4 7
Mevliino
Mora da je nešto naučeno na njoj
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi