Liga prvaka, 1. kolo

Raspoložena Stara dama Ahmehodžiću i Naliću ogorčala debi, Lukaku je čudo, u Španiji meč večeri

Admin Čaušević

Susreti prvog kola grupe H Lige prvaka donijeli su očekivane rezultate i pobjede favorita.

Alen Ahmehodžić i Adi Nalić su ispunili snove zaigravši u Ligi prvaka, ali svoj debi neće pamtiti po lijepom i to "krivicom" raspoloženog Juventusa.

Malmo je na domaćem terenu poražen od Juventusa sa ubjedljivih 0:3. Bianconeri su sve tri gola postigli u prvom dijelu kada su riješili pitanje pobjednika.

Mrežu domaćina prvi je zatresao Alex Sandro u 23. minuti, da bi u posljednjim minutama bila postignuta druga dva gola, Dybala je zabio iz penala, a Morata u nadoknadi lobovao golmana za 0:3. Gol Španca pogledajte ovdje.

Ahmehodžić je u posljednjoj liniji bio sasvim solidan, dok je Nalić priliku za igru dobio u nastavku uz skromnih pola sata na terenu.

U drugom meču ove grupe Chelsea je dugo lomio otpor Zenita. Plavci su na kraju upsiali trijumf i to zahvaljujući Romeluu Lukaku.

Lukaku je još jednom pokazao da igra u životnoj formi. Igrala se 69. minuta kada je zabio glavom. Gol pogledajte ovdje.

Utakmica večeri je odigrana u Španiji. Drugi meč grupe F između Villaerala i Atalante donio je četiri gola i remi od 2:2.

Freuler je na staru doveo italijanskog predstavnika u vodstvo, da bi Trigueor i Danjuma preokrenuli. Konačan rezultat postavio je Gosens u 83. minuti. Gol Nijemca pogledajte ovdje.

Ranije je u grupi F potpuno iznenađujuće Young Boys poslije preokrata nadigrao Manchester United sa 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.