Allegri je zaustavio veliki transfer: Previše je 10 miliona po sezoni
Foto - EPA

Juventus ostao bez sjajnog pojačanja

Allegri je zaustavio veliki transfer: Previše je 10 miliona po sezoni

M. Šljivak

Novi trener Juventusa Massimiliano Allegri zaustavio je već dogovoreni transfer italijanskog reprezentativca Gianluigija Donnarumme ovog ljeta.

Kako navodi Gazzetta dello Sport Donnarumma i Juventus su imali dogovor o transferu, ali je na kraju Allegri odustao od posla.

Razlog je plata koju je Gigi trebao imati među Bianconerima od 10 miliona eura po sezoni.

"Juventus je imao dogovor sa Donnarummom. Igrač nije potpisao jer je Max Allegri smatrao da je cifra od 10 miliona za platu prevelika", piše Gazzetta.

Na kraju je Donnarumma prešao iz Milana u PSG, dok je Wojciech Szczesny ostao prvi golman Stare dame.

Donnarumma: Milan je prošlost, uživam u Parizu

Gianluigi Donnarumma debitovao je u dresu PSG-a.

Zahvalio se saigračima i navijačima na sjajnom dočeku, te prijemu u ekipu, a spomenuo je i Milan, na način koji se sigurnom neće dopasti navijačima tog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Milan je prošlost, uživam u Parizu. Sretan sam ovdje, dobro su me dočekali. Želimo što više pobjeda i da usrećimo navijače koji su nevjerovatni", kazao je Donnarumma.

Gigi je u PSG-u dobio još veću platu. Ona iznosi 12 miliona eura, ali će se za jedinicu morati boriti sa Keylorom Navasom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

forza_juve
Ne pita se njega ko koliko prima, Allegri je stopirao jer je mislio da je Woj dovoljan ali izgleda da se zayebo dobro
5 0
Klicko
E nek ti scecnji brani yebo te on u prkno
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi