Foto - EPA

Nathan Ake objavio

Otac zvijezde Cityja preminuo tokom utakmice: "Desilo se to nekoliko minuta nakon mog gola"

Midhat Šljivak

Fudbaler Manchester Cityja Nathan Ake saopštio je danas kako mu je tokom utakmice protiv RB Leipziga preminuo otac.

U emotivnom obraćanju Ake je napisao kako mu je otac već dugo bio teško bolestan i da je svakodnevno očekivao vijesti o smrti.

"Proteklih nekoliko sedmica bile su mi najteže u životu. Moj otac je bio veoma bolestan i više nikakvi tretmani nisu mogli pomoći. Imao sam sreće što sam imao podršku zaručnice, porodice i prijatelja", istakao je Ake i zatim je saopštio kako mu je otac preminuo tokom utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nakon teškog perioda jučer sam postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka i samo nekoliko minuta kasnije preminuo je. Majka i brat su bili pored njega. Možda je tako suđeno. Uvijek je bio sretan i ponosan kada igram. Znam da ćeš biti uvijek uz mene, bit ćeš uvijek u mom srcu i ovo je za tebe tata", poruka je defanzivca Cityja.

Nizozemski fudbaler član je Cityja od 2020. godine. Ipak, zbog problema sa povredama nije se previše naigrao i nastupio je u samo 16 utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.