Guardiola primoran da koristi "zaboravljenog" golmana

Pozvan na zadatak

Guardiola primoran da koristi "zaboravljenog" golmana

A. Čaušević

Septembarski prozor utakmica za reprezentacije zadao je glavobolje mnogim klubovima, a neki su unaprijed poduzeli mjere.

Nekoliko klubova iz Premiershipa je zabranilo reprezentativcima Brazila da putuju na utakmice svog nacinalnog tima i sada im se to odbija o glavu.

Naime, FS Brazila se žalio FIFA-i koja je naredila da igrači koji se nisu odazvali nemaju pravo nastupa u narednom meču svog kluba.

To znači da za Manchester City predstojećeg vikenda na duelu protiv Leicester Cityja neće moći igrati golman Ederson i Gabriel Jesus.

Drugi golman Zack Steffan je dobio dozvolu da igra za SAD, ali je testiran pozitvan na Covid-19 pa neće moći igrati u narednim susretima.

To znači da je Pep Guardiola primoran da među stative stavi zaboravljenog Scotta Carsona koji se vodi kao treći golman Građana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Carson je u posljednjih deset godina imao samo jedan nastup u Premiershipu, bilo je je to na kraju prošle sezone kada se slavila titula protiv Newcastle Uniteda.

Ovaj 36-godišnjak je ranije branio za Leeds United i Liverpool, a još je bio član WBA, Bursaspora, Wigan i Derby Countyja. Član Građana je protekle tri sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Svako zna da je Carson THE GOAT... imao jednu tekmu u zadnjih 100 godina i odbranio penal hahahahah XD
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi