Zrinjski sutra dočekuje klub iz Prijedora

Jakirović: Derbi je iza nas i sada samo razmišljamo o Rudaru

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sutra igraju na svom terenu protiv Rudara iz Prijedora utakmicu devetog kola Premijer lige.

Plemići u odličnoj atmosferi dočekuju ovu utakmicu jer su prije dva dana u gradskom derbiju pobijedili Velež sa 2:1 u zaostalom meču drugog kola Premijer lige.

Također, i Rudar u dobrom raspoloženju stiže u Mostar nakon pobjede u prošlom kolu protiv Posušja sa 3:0.

Pred sutrašnji meč održana je i press konferencija na kojoj se medijima obratio trener domaćeg tima Sergej Jakirović.

"Raspored je takav da igramo svaka tri dana. Jučer smo odradili lakši trening, a danas ćemo odrediti igrače koji će sutra biti u konkurenciji za meč protiv protivnika koji je jako nezgodan u gostima i koji ima dobru tranzicijsku igru. Morat ćemo biti odgovorni i oprezni", rekao je Jakirović i nastavio.

"Derbi je iza nas. Jučer sam popričao s igračima i slegli su se dojmovi nakon Veleža. Sutra nas čeka novi meč i novo dokazivanje, ali pokazali smo da možemo u kontuniutetu dobro igrati i pobjeđivati i to želimo nastaviti".

Almir Bekić bi trebao biti spreman za sutrašnju utakmicu.

"Bekić će danas trenirati i vidjet ćemo moželi igrati sutra. Ja mislim da može, ali će igrač odlučiti jer ne želim nikoga da forsiram", kaže trener Plemića.

Osvrnuo se i na igru Rudara.

"Opasni su iz kontre. Najopasniji su ovi u napadu. Napadač Mandić, Santos tu je i Jakupović i dobro igraju kontre. Imaju u sredini u Burazora i Redžića i tako da imaju dosta zanimljivih i iskusnih igrača. Dobro smo ih analizirali i nadam se da ćemo sutra biti na nivou da ih pobijedimo".

Promjene u igračkom kadru?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo u planu, ali danas ćemo vidjeti šta ćemo uraditi. Naravno da svi žele igrati i jučer su mi to rekli i to je jako dobro. Igrači su navikli na intenzitet i ima nas dovoljno i volio bih dati šansu igračima koji su skrenuli pažnju na sebe", rekao je Jakirović i potvrdio da će Memija sutra igrati vjerovatno od prve minute.

"Kerim je jako dobro reagovao jer je desni bočni i može da zatvori obje strane što je plus. Žao mi je što nije dao gol Veležu jer je sve dobro napravio, ali nije bio precizan".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.