Jakirović nakon pobjede: Slavićemo, ali samo do sutra; Ova je liga teža od HNL-a..."

Trener Plemića na pressu

Jakirović nakon pobjede: Slavićemo, ali samo do sutra; Ova je liga teža od HNL-a..."

S. Grebović

Fudbaleri Zrinjskog danas su slavili u zaostaloj utakmici iz 2. kola protiv svog najvećeg rivala Veleža rezultatom 2:1.

Viđen je dosta tvrd meč na stadionu Pod Bijelim brijegom, a na kraju su više razloga za slavlje imali Plemići koji su slavili golom u 86. minuti.

Domaće je u vodstvo doveo Jakovljević u 33. minuti, ali je poravnanje gostima pred sami kraj prvog dijela donio Zajmović.

Pomenuti gol četiri minute prije kraja meča postigao je Nemanja Bilbija za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Evo kako je ovaj meč vidio Sergej Jakirović, trener Zrinjskog.

"Pred početak utakmice ostali smo Bekića i morali smo to nekako rješavati. Mislim da smo bili bolji za taj jedan gol. Bilo se teško vratiti psihološki nakon greške Kukića, ali sabrali smo se na vrijeme. Momci su sjajno izgledali, a pogotovo mladi Šipovac i Sabljić. Važna tri boda, a pogotovo što doleze u gradskom derbiju. Igračima sam rekao da mogu slaviti samo do sutra, odnosno do treninga koji je u 10 jer nas vrlo brzo čeka utakmica sa Rudarom ovdje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Jakirović se osvrnuo na pravilo o mladim igračima, ali i o terminu same utakmice.

"Ja lično ne gledam ko je U 21. Ko je spreman igrat će. Za mene su svi su ravnopravni. Imamo iskusne igrače poput Bilbije i Jakovljevića i ovi mladi njih odlično prate. Termin utakmice od 17 sati ne diktiramo mi nego TV. Večeras je Liga prvaka tako da smo primorani igrati u ovom terminu. Pokazali smo karaker golovima u finišu protiv Tuzle City i Veleža danas i to samo dokazuje koliko smo spremni. Meni su neke utakmice u HNL bile lakše nego ove ovdje gdje se vodi velika borba za svaki metar terena..." dodaje Jakirović.

Top Komentari

bk123
Bravo...i čestitke za nova 3 boda, al ako ne dobijemo Rudar, džaba nam
11 2
block123
Sve mogu razumit , ali nikako ne mogu razumit muslimane koji podržavaju ovaj plastični zrinski. Jel vi ljudi znate da je taj klub nastao na uzp.u , jel znate da su otjerali Velež sa stadiona . Jel znate da su stadion koristili kao sabirni centar za civile i transport u logor . Jel znate da je klub osnovan puškama i samo jer mora biti rvatski . E hajde sad zapitajte se , šta vam je u glavi kad dajete podršku nečemu sto je osudjeno u Hagu . Mi se svi dijelimo na ove ili one a oni manjina ima ih šaka jada i svi na okupu . Bosnjo pamet u glavu , nemoj da vam se ponavljaju prijašnje greske
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi