Foto - EPA

Trener Bayerna

Nagelsmann ima revolucionarnu ideju: Mikrofoni uz igrače na terenu kako bi treneri lakše radili

Midhat Šljivak

Trener Bayerna Julian Nagelsmann ima zaista zanimljivo razmišljanje kada je napredak fudbala u pitanju.

Mladi stručnjak rado bi uveo mikrofone među fudbalere kako bi treneri mogli u svakom trenutku komunicirati sa igračima na terenu.

On vjeruje da je američki fudbal (NFL) nešto po čemu se treba mjeriti u budućnosti, jer tu treneri imaju mnogo više utjecaj na igru u odnosu na ovaj fudbal.

"Fudbal je još uvijek izuzetno tradicionalna igra, dok je američki fudbal nevjerovatno napredan", počeo je priču trener Bayerna i nastavio je:

"Quarterback može na terenu dobiti savjete od trenera i to je nešto što je nama potrebno. Idealno bi bilo da igrači nose mikrofone kako bi mogli razgovarati sa trenerom", rekao je Nagelsmann i objasnio je razloge što tako razmišlja:

"Buka na stadionu je ogromna. Nema nikakvih prekida tokom meča i treneri samo na poluvremenu mogu razgovarati o taktici sa igračima", istakao je Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/215[/poll]

Nagelsmann očigledno želi da se tehnologija još više umiješa u fudbal, ali malo je nerealno očekivati da bi se u budućnosti 'bubice' mogle koristiti na fudbalskim terenima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.