Leon Goretzka produžio ugovor sa Bayernom do 2026. godine
FOTO: EPA

Reprezentativac Njemačke ostaje u gigantu iz Bavarije

Leon Goretzka produžio ugovor sa Bayernom do 2026. godine · Zvanično

H. Zilić

Reprezentativac Njemačke Leon Goretzka produžio je ugovor sa Bavarcima.

Ono što se pisalo proteklih dana jutros je dobilo i zvaničnu potvrdu.

Goretzka je stavio novi potpis sa Bayernom od 2026. godine.

[twitter]https://twitter.com/FCBayern/status/1438397339887091722[/twitter]

Pomenuti 26-godišnjak u redove bvarskog giganta stigao je na ljeto 2018. godine iz redova Schalkea, a prethodno je igrao pet sezona u Bochumu gdje je prošao i sve omladinske selekcije.

Goretzka je i standardan reprezentativac Njemačke za koju je skupio 28 nastupa i upisao 14 pogodaka.

Za mlađe selekcije Njemačke skupio je ukupno 36 nastupa i postigo osam golova.

Bayern je produženjem ugovora sa pomenutim fudbalerom i završio pitanje sredine terean, a Goretzke je prethodni ugovor imao do 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Reprezentativca Njemačke su ovog ljeta htjeli klubovi poput Real Madrida i Manchester Uniteda, ali on je i sam donio odluku da ostane član njemačkog prvaka.

Ove sezone je veznjak odigrao četiri meča u Bundesligi, ali se nije upisivao među strijelce niti je upisao asistenciju. Sezonu ranije, u Bundesligi, odigrao je 24 meča, dao pet golova uz pet asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi