Poznati arbitar sve ispričao

Ušao u svlačionicu, ali bolje da nije: Mourinho je umalo dobio kopačku u glavu i to od sudije!

A. Čaušević

Jose Mourinho je poznat kao trener koji vrlo često ulazi u žestoke rasprave sa svima, posebno sa sudijama. 

Mourinho je tokom trenerske karijere promijenio veliki broj klubova. Trenutno je angažovan u Romi, a ranije je vodio Manchester United, Chelsea, Inter, Real Madrid, Tottenham...

Dok je bio trener Manchester Uniteda Mourinho je nakon jedne utakmice umalo dobio kopačku u glavu i to od sudije Marka Clattenburga.

Bilo je to u januaru 2017. godine kada su Crveni đavoli odigrali 1:1 protiv Stoke Cityja, a portugalski stručnjak je poslije meča krenuo u sudijsku svlačionicu.

"Trebaš biti sretan ovaj put. Ne možeš me kriviti za remi, zar ne?" Kazao je Clattenburg Mourinho kada ga je ugledao i dobio je neočekivan odgovor.

Portugalac se požalio da Englez nije sudio penal nakon što je Ryan Shawcross igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

"Dobro sam vidio, znam..." rekao je Clattenburg nakon čega je počela rasprava. "Ne, vidio sam vidio, pogriješio si...", odgovorio je Mourinho.

Nakon toga atmosfera je uzavrela, Clattenbrug je uzeo kopaačku i bacio je na zid u blizini Mourinha koji se zaledio.

"Nisam znao šta da kaćem. Bio sam umoran od svih tih mentalnih igrica. Pogledao sam snimke kad sma došao kući i lopta je Shawcrossa pogodila u grudi."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zašto je Mourinho i dalje igrao te mentalne igrice? Legao sam te noći i shvatio sam da mi je dosta svega. Pomislio sam da mi takvi idioti više ne mogu smetati", naveo je 46-godišnjak.

Clattenbrug se od suđenja u Engleskoj oprostio 2017. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.