Pobjeda nakon jedanaesteraca

Ibraković sa Kapfenbergom preko Austrije do osmine finala OFB Kupa

Adnan Beganović

Kapfenberg, kojeg sa klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković, kreirao je senzaciju u austrijskom Kupu.

Naime, u šesnaestini finala austrijskog Kupa Kapfenberg je igrao protiv favorizirane Austrije iz Beča i uspio je slaviti nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Nakon regularnih 90 minuta nije bilo golova, pa je susret otišao u produžetke, a favorizirani Bundesligaš do prednosti je stigao u 5. minuti prvog produžetka. Pogodak je postigao Ohio.

Međutim, uspjeli su se izrabranici Abdulaha Ibrakovića vratiti u meč i to u 116. minuti kada je Pichorner pogodio za 1:1, a kako se rezultat nije mijenjao do kraja meča, o putniku u osminu finala odlučivali su jedanaesterci.

Tragičar je bio strijelac pogotka za Austiju, Ohio, koji je u šestoj seriji promašio, da bi N'Zi donio veliko slavlje Kapfenbergu.

Podsjetimo i u prošloj sezoni Ibraković je sa Kapfenbergom u Kupu napravio dobar rezultat, odnosno plasirali su se u četvrtfinale, a što se tiče prvenstva, ekipa našeg stručnjaka se nakon osam kola nalazi na 11. mjestu tabele sa devet osvojenih bodova uz učinak od tri pobjede i pet poraza,

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.