To se ne viđa često u fudbalu: Herić drugi put u sezoni zabio gol direktno iz kornera

Remi Kapfenberga i Rapida

To se ne viđa često u fudbalu: Herić drugi put u sezoni zabio gol direktno iz kornera

E. Čaušević

Fudbaleri Kapfenberga sinoć su na svom terenu remizirali protiv Rapida (1:1) u meču 27. kola austrijske 2. lige.

Kapfenberg kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Abdulah Ibraković uspio je da uplovi u mirnu luku u finišu sezone što se tiče opstanka i trenutno se nalaze u sredini tabele.

Ovaj tim jučer je na svom terenu igrao protiv Rapida, a utakmicu je obilježio spektakularan pogodak Elvedina Herića.

Bivši igrač Sarajeva i Slobode ponovo je uspio da se upiše u listu strijelaca, ali je to i ovaj put uradio na majstorski način jer je postigao gol direktno iz kornera.

Igrala se deseta minuta na utakmici kada je Herić oduševio sve na stadionu golom direktno iz kornera za 1:0.

Međutim, to nije prvi put da je ovaj fudbaler zabio takav gol. Herić je i u prvom dijelu sezone zabio pogodak direktno iz kornera i zaista je rijetkost vidjeti da jedan igrač može zabiti čak dva takva gola u istoj sezoni.

Kapfenberg je vodio do početka drugog poluvremena, ali su gosti na kraju uspjeli da dođu do boda.

Konačnih 1:1 u 51. minuti utakmice postavio je Fuchshofer. Nakon ove utakmice Kapfenberg je ostao sedmi sa 33 boda, dok je ekipa Rapida na 15. poziciji sa 26 bodova i slijedi im grčevita borba za opstanak.

Herić je u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrao 24 utakmice i uspio je postići tri gola, a od toga čak dva su bila direktno iz kornera.                                                                                    Na kraju dodajmo i da je svoj treći nastup u dresu Kapfenberga odigrao mladi 18-godišnji bh. fudbaler Denis Kovačević koji je u igru ušao u 82. minuti, dok je Sanel Bajrektarević igrao od 65. minute. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi