Poraz Kapfenberga, četvorica Bosanca upisala minutažu

Erste liga

Poraz Kapfenberga, četvorica Bosanca upisala minutažu

A. Beganović

Danas su igrani mečevi 28. kola austrijske Erste lige, a Kapfenberg kojeg s klupe predovdi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković pretprio je poraz.

Izabranici Abdulaha Ibrakovića poraženi su na gostovanju kod Horna, koji je slavio 2:1 i to nakon što je Kapfenberg vodio 1:0.

Bolje je Kapfenberg otvorio meč i u 7. minuti je poveo preko Šarca, ali četiri minute prije odlaska na odmor Cosgun stvari vraća na početak.

U 70. minuti izabranici Abdulaha Ibrakovića mogli su ponovo do prednosti, ali Dino Mušija nije uspio penal pretvoriti u pogodak.

Kazna je stigla jedanaest minuta kasnije kada Sittsam pogađa, za kasnije će se ispostaviti, pobjedu domaćeg Horna.

Zanimljivo, čak četvorica bosanskohercegovačkih fudbalera danas nastupala za Kapfenberg. Od prve minute nekadašnji igrač Sarajeva i Slobode, Elmedin Herić, zatim mladi reprezentativac Amar Kvakić, te Denis Kovačević, koji je također nastupao u omladinskim selekcijama naše zemlje. U nastavku je priliku dobio i Sanel Bajramović.

Dva kola prije kraja prvenstva Kapfenberg se nalazi na 8. mjestu tabele, dok je Linz vodeći i on će od naredne sezone igrati u društvu najboljih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi