Nakon dva poraza Ibraković sa Kapfenbergom srušio lidera prvenstva
Ibraković daje instrukcije svojim igračima

Važnna pobjeda

Nakon dva poraza Ibraković sa Kapfenbergom srušio lidera prvenstva

A. Beganović

Nakon dva vezana poraza, Kapfenberg kojeg s kupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković, upisao je pobjedu u duelu sa Lafnitzom.

U goste Kapfenbergu u najgorem trenutku stigao je lider na tabeli Erste lige Lafnitz. Dva ubjedljiva poraza poljuljala su samopouzdanje izabranicima Abdulaha Ibrakovića.

No, odgvorili su na najbolji mogući način. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Hernaus u 75. minuti na asistenciju Mensaha.

Nekadašnji fudbaler Slobode i Sarajeva, Elvedin Herić, igrao je do 67. minute, dok mladi reprezentativac naše zemlje Amar Kvakić nije bio u kadru.

Kapfenberg se nakon ove pobjede nalazi na 7. mjestu tabele sa 31 osvojenim bodom, dok je Lafnitz i dalje vodeći sa 44 osvojena boda. U narednom kolu, izabranici Abdulaha Ibrakovića će gostovati kod Lustenaua.

Top Komentari

gubavica11
Macane skontao da Kvakic ne moze igrati stopera stavuo ga u spic nije imao ko pogrijesiti za gol i odma pobjeda
3 0
Brazuka
Ibrak može voditi još kadete
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi