Zeničanin će nakon Grčke, Uzbekistana i Albanije zaigrati i na Malti

Igrat će zajedno sa Ivanom Čurjurićem

Haris Dilaver karijeru nastavlja u višestrukom prvaku Malte · Zvanično

Dino Kurbegović

Nakon što mu je istekao ugovor sa albanskom Vllaznijom, gdje je prošle sezone bio najbolji strijelac, te je s ovim klubom osvojio i Kup Albanije, iskusni napadač Haris Dilaver narednu sezonu će igrati na Malti.

Ovaj 31-godišnji napadač prije nekoliko dana potpisao je jednogodišnji ugovor sa FC Valletta, inače jednim od najboljih klubova u ovoj zemlji. Valletta je 25 puta bila prvak Malte, a pred početak ove sezone klub je pojačao i bivši igrač Željezničara, Zrinjskog i Olimpika, veznjak Ivan Čurjurić.

Dilaver je prošle sezone za Vllazniju je odigrao ukupno 43 utakmice što u prvenstvu, Kupu i Evropi, te je postigao 15 golova. Bio je jedan od najzaslužnijih igrača što je klub prošle sezone osvojilo Kup Albanije, te drugo mjesto u prvenstvu.

Zeničanin e svoju karijeru počeo u Čeliku, gdje je prošao sve omladinske kategorije, te je u dva navrata nastupao i za seniorski tim Zeničana. Nosio je osim Čelika i Vllaznije još dres Viteza, Mladosti, grčkog Plataniasa i Nasaf Qarshia.

U Premijer ligi BiH ima 185 utakmica, a svojim igrama i golovima je s ekipama Viteza i Mladosti izborio ulazak u Premijer ligi BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.