"Gradska uprava i dalje ostaje jedina prepreka na putu stabilizacije i oporavka NK Čelik"
Za razliku od Grada, klub s Bilinog polja poštuje sve odredbe iz potpisanog Sporazuma

Saopštenje kluba s Bilinog polja

"Gradska uprava i dalje ostaje jedina prepreka na putu stabilizacije i oporavka NK Čelik"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Opšte je poznata situacija kada je u pitanju relacija između NK Čelik i Gradonačelnika Zenice, te Gradske uprave. Gradska uprava na čelu s prvim čovjekom Zenice krši već osam mjeseci Sporazum koji je potpisan u novembru prošle godine, tri dana pred izbore.

Danas se klub s Bilinog polja još jednom oglasio u vezi ovog pitanja, te su istakli koliko je štete prvi čovjek Zenice prouzrokovao klubu na to što ne poštuje Sporazum.

"Iako je do 10.09.2021. bila dužna uplatiti osam rata do sada, Gradska uprava i dalje ne poštuje obavezu da klubu transferira novac naplaćen od zakupnina poslovnih prostora unutar stadiona Bilino polje na što je obavezana po potpisanom Sporazumu o saradnji od 12.11.2020. Zbog kršenja Sporazuma od strane Gradske uprave, NK Čelik Zenica je do sada u ovoj godini oštećen za 148.078,40 KM zbog čega kamata na 15.09.2021. iznosi 5.458,62 KM".

Ističu da su mnogi dugovi mogli da budu riješeni od tih sredstava, te da se račun kluba konačno i odblokira

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Ovim novcem je do sada klub mogao i trebao riješiti sve naslijeđene dugove prema svim bivšim igračima, a već od početka naredne godine bi se pristupilo pregovorima s povjeriocima koji su stavili blokade na račun s ciljem da se isti već u 2022. godini odblokira i stavi u funkciju. Gradska uprava i dalje ostaje JEDINA prepreka na putu stabilizacije i oporavka NK Čelik Zenica. Klub ostaje pri stavu da se nipošto neće odricati onog što mu pripada, te da će uredno ispunjavati sve preuzete obaveze iz Sporazuma. U narednom periodu se očekuje da Općinski sud u Zenici zakaže pripremno ročište u sporu protiv Grada Zenica o čemu će klub svakako izvijestiti javnost". kazali su sa Bilinog polja.

Svakako da je raritet u svijetu, odnosno Evropi da klub tuži svoju maticu, odnosno Grad Zenicu jer ne ispunjavaju odredbe Sporazuma. Na kraju će sud morati da riješi ovaj slučaj koji je od krucijalne važnosti za oporavak NK Čelik i povratak u Premijer ligu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Jeli moguce da Kasumovic samo suti o ovome?Ko god ga prozove za bilo sta cak i indirektno ide rat saopstenjima,niskim udarcima i demagogijom samo o Celiku i sporazumu na osnovu kojeg je dobio izbore suti.Jeli to indirektno priznanje?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi