Dva gola Žune i jedan Kolića za sigurnu pobjedu Čelika nad Famosom
Čelik se nakon reperacije travnjaka u velikom stilu vratio na svoje Bilino polje, te su danas slavili sigurnu pobjedu protiv Famosa, koja ih je učvrstila u gornjem dijelu tabele

Druga liga FBiH, grupa "Centar", 5.kolo

Dva gola Žune i jedan Kolića za sigurnu pobjedu Čelika nad Famosom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U okviru 5. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" danas su na stadionu Bilino polje interesantan meč odigrali Čelik i ekipa Famosa. Na kraju sigurnu pobjedu slavila je domaća ekipa rezultatom 3:0.

Zeničani su u ovaj meč ušli sa sa sedam bodova na svome kontu, dok su gosti iz Hrasnice u prva četiri kola skupili pet bodova. Po veoma lijepom vremenu okupilo se oko 1500 gledalaca, te su igrači obje ekipe imali sjajne uslove da danas pokažu svoje kvalitete. Od početka terensku nadmoć imala domaće ekipa, ali i gosti su nekoliko puta opasno zaprijetili domaćem golmanu. U 15. minuti velika šansa za Mahmutovića, izašao je sam pred golmana gostiju, zaobišao ga, ali nije uspio da pospremi loptu u mrežu Famosa. Nakon toga i gosti su zaprijetili preko Hrustanbegovića, ali sjajno je odbranio Durmo. Uspješno su gosti iz Hrasnice odolijevali domaćim napadima sve do 45. minute, kada nakon jednog faula s lijeve strane iz prekida sjajno ubacuje Gabrijel Popović, a još ljepše između dva gostujuća igrača skače Selim Žuna i glavom sa 10-tak metara pogađa lijevi gornji ugao za vodstvo Čelika 1:0 to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugi dio bolje otvaraju gosti, koji prijete preko Tahmaza, ali Durmo je ponovo bio na mjestu. Nakon toga u 65. minuti pokušaj i Žune, ali odbranio je gostujući golman. Nisu se gosti došli braniti u Zenicu, pokušavali su doći do izjednačenja, ali danas je odbrana Zeničana na čelu sa povratnikom Isakovićem bila na visokom nivou. U 76. minuti crno-crveni su riješili pitanje pobjednika u ovom meču, a nakon lijepe akcije, rutinski pogađa rezervista Besim Kolić za 2:0 za Čelik. Nakon toga gosti su se potpuno raspali u igri, a domaći tim stiže do novog gola u 78. minuti, nakon velike greške zadnje linije, danas sjajni Selim Žuna postiže svoj drugi gol za Čelik i treći na utakmici za visokih 3:0 za domaći tim. Do kraja nije bilo promjene rezultata, te je utakmica okončana sigurnom pobjedom Zeničana rezultatom 3:0.

Nakon današnje pobjede Čelik je sada na 10 bodova u samom vrhu tabele, dok je Famos ostao na pet bodova. U narednom kolu Čelik će gostovati u Jelahu kod domaćeg Borca, dok će Famos na svome terenu dočekati tim Batona.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

NK Čelik: Durmo, Šehić, Šabić, Isaković, Popović, Salkić, Vardo, Žuna, Durmiš, Sivac i Mahmutović. Trener: Pavle Skočibušić.

FK Famos: Krnetić, Haznadar, Japalak, Paro, Torlak, Aljić, Tahmaz, Nočić, Sejtarija, Lončarić i Hrustanbegović. Trener: Emir Alihodžić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celikze
idemo dalje…..korak po korak
9 0
amir_ze
Kao navijač celika sam jako razočaran 1500 gledalaca . Nedelja vrijeme ljepo a nas šaka jada sramota.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi