Trener Plavih pred Leotar

Ivković: Neka svaka moja ekipa bude u krizi kao što je Željezničar sada

A. Čaušević

Željezničar će iskupljenje za poraz u gradskom derbiju tražiti protiv Leotara u 11. kolu Premijer lige. 

Uoči nedjeljene utakmice na stadionu Grbavica je odražana press-koferencija na kojoj je Tomislav Ivković najavio duel protiv gostiju iz Hercegovine.

"Znamo da je važna utakmica, dolazi nam protivnik koji je u posljednje dvije utakmice uzeo maksimalan broj bodova. Dolaze da pobijede, da smo mi u krizu, a volio bih da svaka moja momčad bude u krizi kao što je Željezničar sada", rekao je trener Plavih te nastavio:

"Nije kriza igre, već je kriza rezulata. Stvaramo šanse, igramo, fali nam realizacija koju do sada nismo postigli. Igrači daju maksimum, nikad nisam imao prigovora, mislim da imaju kvalitet i karakter da možemo pobijediti ovu utakmicu."

Bit će određenih promjena u formaciji, ali prema svemu sudeći sastavu jer Plavi već nekoliko mečeva nisu postigli gol.

"Formaciju nisam promijenio, a možda je promijenim. Neću otkrivati sastav, ali znam da će protivnički trener znati."

Istakao je da je fokusiran isključivo na svoju ekipu.

"Leotara cijenim kao i svaku drugu momčad. Obavili smo nekoliko razgovora i treninga. Danas ćemo biti još bolji kako bi bili spremni. Vodim isključivo brigu o svojim igračima, ali svaku momčad respektiramo."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Treniram ekipu na najbolji mogući način, mislim da smo tu kvalitetni i da sve što radimo na kvalitetan način. Uvijek će nešto mediji pisati, dobro ili loše, ali samo mogu da podsjetim što se tiče tih naslova i da potraže prvu pressicu gdje imaju sve odgovore."

Utakmica na stadionu Grbavica igra se u nedjelju od 17 sati. Glavni sudija susreta je Luka Bilbija iz Prijedora. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.